TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exilul regelui
Vezi
galerie

Exilul regelui

de Diana Mandache

Titlu apărut în colecția Cărţi Regale la Curtea Veche

Id: #375163

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea de față nu abordează doar exilul Regelui Mihai, ci și drumul pe care a fost nevoită să-l străbată întreaga emigrație politică românească, și dezvăluie totodată legăturile deosebit de relevante dintre liderii diasporei și fostul suveran.


Prin intermediul Securității, regimul comunist supraveghea, șantaja, dezbinând adeseori exilul prin intermediul agenților infiltrați. Dosarele care analizau activitatea diverselor instituţii ale exilului aveau ca scop minimalizarea și compromiterea acestora prin diverse mijloace. Documentată din arhive diplomatice până nu de mult secrete, din arhivele fostei Securități (Dosarul Regelui, al Comitetului Național Român și alte dosare complementare), dar și din mass-media internațională, cartea de față prezintă un inedit capitol din istoria comunismului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Diana Mandache

Data apariției: mai 2021

ISBN: 9786064408402

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, curiozitate, Monarhie

 

Opinii editoriale

În Exilul Regelui, Diana Mandache scrie o foarte bine documentată istorie a exilului Regelui Mihai – din perspectiva sa, a apropiaților lui, dar și a celor care n-au încetat niciun moment să-l urmărească: Securitatea și Partidul Comunist.

Historia.ro
Diana Mandache
Diana Mandache
Autor

Diana Mandache este istoric și autoare publicată în Marea Britanie, Suedia şi Ro...

vezi autor