TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Babbitt LI-SIL-BABBIT-15-N-001
Babbitt
Vezi
galerie

Babbitt

de Sinclair Lewis

Titlu apărut în colecția Clasici Litera la Litera

Id: #234270

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nu cunosc nici un alt roman american care să prezinte cu mai multă acurateţe adevărata Americă. [Babbitt] este un document social de prim rang.” – H.L. Mencken, cronică la apariţia romanului, 1922


Clasici moderni Litera pune laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.



Alte titluri pentru SofiaMarian (traducator):
Domeniul (2013) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Sinclair Lewis

Traducător: Sofia Marian

Data apariției: iulie 2015

Titlu original: Babbitt

ISBN: 978-606-741-320-5

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x19 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: societate

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Babbit are de toate: o firmă care-i aduce mulți bani, o afacere care-i place și care este în continuă dezvoltare, o familie de care este mândru deși o recunoaște cu greu, influență și putere care-i ad......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Mi-aş dori să fi scris eu Babbitt.

H.G. Wells

Babbitt este un om de afaceri modest, nu îndeajuns de important pentru a lupta cu instituţiile sacre cărora americanul de rând şi-a vândut sufletul ca să se poată bucura de pace şi prosperitate. Înfrângerea sa, descrisă cu forţa, admirabila înţelepciune şi umorul unui mare scriitor, este înfrângerea unei întregi naţiuni. De aceea cartea a provocat o atât de profundă tulburare în America şi a avut un succes atât de durabil. În spiritul acesta trebuie să o citim dacă vrem s-o înţelegem şi să fim impresionaţi de ceea ce are ea să ne transmită.

Paul Morand

[Lewis ...] a administrat Statelor Unite un pumn drept în plexul solar, a imortalizat un personaj tipic american şi a adăugat limbii noastre câteva cuvinte care au devenit monedă curentă.

The Times
Sinclair Lewis
Sinclair Lewis
Autor

Harry Sinclair Lewis (n. 7 februarie, 1885, în Sauk Centre, Minnesota – d. 10 ia...

vezi autor