Minim 5% reducere la fiecare carte
Copertă produs Bucătaria Balkaniei Copertă produs Bucătaria Balkaniei

Bucătaria Balkaniei

Autor: Aurora Nicolau, Horia Pană

Id: #247086
  • Publicată în
    November 2016
  • ISBN:
    978-606-8782-43-0

  • 240 pagini
  • Copertă:
    Paperback brosat
  • Dimensiuni:
    16x23 cm
  • Hârtie:
    80g/m
  • vezi toate detaliile
Bucătaria Balkaniei

Autor: Aurora Nicolau, Horia Pană

Id: #247086
 

Canapele anehois
Proviantul pentru 6 persoane:

  • o pâine neagră mică
  • 100 grame unt
  • jumătate tub de anchois breton
  • 3 ouă şi câteva fire de pătrunjel
  • 20-30 grame capere (Capparis spinosa), de preferat surfines


Întâi, se dă o formă fehutelor de pâine — rotunde, pătrate. Ouălele se fierb tari şi se taie felii subţiri. Peste feliile de pâine unse cu unt proaspăt se aşează fileuri de anchois, felii de ouă, 2-3 capere, pătrunjel. Tipsia se poate garnisi cu felii de carne de viţel sau pasăre, limbă sau carne afamată, bine unse cu piper şi ardei iute. Atentiune, feliul cere alcooluri tari!

Vezi mai mult

„Prin felurile alese, prin denumirile lor, uneori de un pitoresc deosebit, și prin modul de prezentare editorială, este o carte ce încântă orice intelectual, mai ales dacă are și un anumit grad de rafinament cultural.„

Constantin Bălăceanu-Stolnici

„Graiul arhaic, bogat, elocvent, plin de culoare, înfloriturile stilistice, eufemismele bine găsite, ironiile la adresa vremilor originale ce le trăim, ingredientele desemnate prin termenul științific în latinește fac din lectură o plăcere cu urmări salutare în instruirea culturală a cetitorului.„

Adrian-Silvan Ionescu

„O carte de literatură gastronomică, mă grăbesc să precizez, în tradiția scrierilor lăsate în acest domeniu de Stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi.„

Eugen Simion

„Rețetele din Bucătăria Balkaniei reînvie ceremonialul pitoresc din cuhniile de altădată. Ele sunt nu numai instrucțiuni pentru bucătari sau gospodine, ci și pagini de literatură bună, scrise parcă de descendenți ai lui Al. Odobescu, Mateiu I. Caragiale sau Constantin Țoiu.„

Alex. Ștefănescu

„Și iată că generoasa everghetă ‒ Kera Calița alias Laura Nicolau ‒ ne oferă acum, împreună cu Horia Pana, un manual academic al deliciilor balcanice pe care Domniile lor le știu dintr-o tradiție venerabilă.„

Răzvan Theodorescu
 
Publicată în: November 2016
ISBN: 978-606-8782-43-0
Pagini: 240
Copertă: Paperback brosat
Editură: Integral
Dimensiuni: 16x23 cm
Hârtie: 80g/m
Limba: Română
Toate categoriile:
   
Voturi
0.0 ( voturi )

5
(0)

4
(0)

3
(0)

2
(0)

1
(0)

Ți-a plăcut produsul?

Votează și spune tuturor părerea ta aici
 

Populare în Cartepedia

 

Vă recomandăm și