TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fântânile tăcerii EP-RUS-FNTNIT-20-N-001
Fântânile tăcerii
Vezi
galerie

Fântânile tăcerii

de Ruta Sepetys

Id: #323044

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autoarea bestsellerului internațional, publicat în patruzeci de limbi, Printre tonuri cenușii, ne oferă un extraordinar și captivant portret al dragostei, al tăcerii și al secretelor în timpul frământărilor interne spaniole de după al Doilea Război Mondial.

 

– Madrid, 1957 –

 

Sub conducerea dictatorială a generalului Francisco Franco, Spania continuă să trăiască, dar redusă la tăcere. Cu toate acestea, vizitatorii și oamenii de afaceri străini sosesc neîntrerupt în țară, ademeniți de vremea însorită și de vinul bun. Printre aceștia se află și Daniel Matheson, un tânăr texan de optsprezece ani, fiul unui magnat al petrolului, care își însoțește părinții la Madrid, sperând să se conecteze cu țara natală a mamei lui prin intermediul obiectivului aparatului de fotografiat. Pasiunea pentru fotografie și destinul i-o scot în cale pe Ana — în familia căreia fatalitățile întrețesute dezvăluie persecuțiile din timpul Războiului Civil Spaniol —, precum și sensuri inedite ale șansei în viață, ale norocului și totodată ale fricii. Plasa tăcerii e deasă. Printre umbrele pericolului, pentru Daniel fotografiile sale ridică o sumă de întrebări incomode și se vede nevoit să ia decizii dificile pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubește. Viețile se întrepătrund, iar inimile se caută, totul pe fundalul rău prevestitor al însoritului oraș spaniol.

 

Include articole din presa vremii, mărturii, fotografii și multe altele.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ruta Sepetys

Traducător: Gabriela Stoica

Data apariției: decembrie 2020

Titlu original: The Fountains of Silence

ISBN: 978-606-875-484-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Epica Publishing

Teme: iubire, secret, pasiune, război

 

Opinii editoriale

Documentarea meticuloasă este prezentată prin intermediul personajelor veridice și complexe, în prag de maturizare, personificând întrebări despre locul nostru în lume, întrebări la care trebuie să răspundem cu toții. Un roman uimitor, care atrage atenția asupra fascismului modern și elogiază rezistența umană.

Kirkus Reviews

O uluitoare poveste de dragoste, despre pierderea celor dragi și despre sentimentul de vină… Sepetys strălucește prin această impozantă lucrare de perspectivă istorică. Reușește deopotrivă să te zdruncine și să-ți redea încrederea în nețărmurita generozitate umană.

Entertainment Weekly

Spania sub Francisco Franco este un cadru la fel de distopic ca și Gileadul lui Margaret Atwood, în noua operă de ficțiune istorică, plină de suspans și romantism, a Rutei Sepetys. Fântânile tăcerii spune adevărul despre putere, în speranța ca viitorii lideri politici să se ferească de a repeta crimele trecutului.

New York Times
Ruta Sepetys
Ruta Sepetys
Autor

Ruta Sepetys este o autoare de renume internaţional, publicată în peste șaizeci...

vezi autor