TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un singur fir PO-TRC-UN00SF-20-N-001
Un singur fir
Vezi
galerie

Un singur fir

de Tracy Chevalier

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #307974

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După ce Primul Război Mondial i-a răpit fratele şi logodnicul, Violet Speedwell a devenit o „femeie de prisos”, fără şansa de a avea familie. La 38 de ani, lucrează ca dactilografă pentru o companie de asigurări. Dorinţa de independenţă o îndeamnă să se mute la Winchester, la mică distanţă de mama ei (o femeie înrăită de doliu).

Într-o zi în care vizitează maiestuoasa catedrală din oraş, nimereşte la o slujbă unde se sfinţesc pernele de rugăciune cusute de Grupul de brodeze al Catedralei. Aici, Violet se împrieteneşte cu exuberanta Gilda, lucru care-i va pune la încercare curajul când aceasta îşi va declara public dragostea pentru Dorothy, una dintre cele mai talentate brodeze.

Însă şi ea are propriile secrete: e atrasă de Arthur, un clopotar însurat. Când forţe exterioare îi ameninţă greu câştigata independenţă şi la orizont se iveşte perspectiva unui nou război, Violet trebuie să lupte din toate puterile să prindă rădăcini într-un loc neprielnic femeilor de prisos.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tracy Chevalier

Traducător: Vali Florescu

Data apariției: ianuarie 2020

ISBN: 978-973-468-015-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, Primul Război Mondial, război

 

Opinii editoriale

„Romanciera a descris cu măiestrie inegalabilă soarta unei întregi generaţii de femei la care ne gândim rareori: mamele, surorile, soţiile şi logodnicele bărbaţilor căzuţi în Primul Război Mondial, a căror datorie era să păstreze memoria celor pierduţi, dar nu uitaţi.”

Associated Press

„În vremuri potrivnice, Tracy Chevalier ne oferă un moment de respiro binevenit... cu maniere şi scene ce stârnesc chicoteli molipsitoare de care Jane Austen ar fi mândră.”

USA Today

„O poveste plină de viaţă despre calea spre acceptare şi fericire – începând, ca toate călătoriile, cu un mic pas curajos.”

People

„Delicateţea cu care Tracy Chevalier tratează povestea de dragoste a lui Violet e fără cusur... Un singur fir e un roman fascinant despre cum poţi crea ceva durabil începând cu o mică împunsătură de ac.”

National Public Radio
Tracy Chevalier
Tracy Chevalier
Autor

Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington. A părăsit Sta...

vezi autor