TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mexican Gothic NE-SIM-MEXICG-21-N-001
Vezi
galerie

Mexican Gothic

de Silvia Moreno-Garcia

Titlu apărut în colecția Armada la Nemira

Id: #374397

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Câștigător al PACIFIC NORTHWEST BOOK AWARD
Nominalizat la NEBULA AWARD & BRAM STOKER AWARD
Declarat unul dintre cele mai bune romane din 2020 de The New YorkerVanity FairNPRThe Washington PostMarie ClaireVoxMashableLibrary JournalBook RiotLibrary Reads

 


După ce primește o scrisoare tulburătoare în care verișoara ei o imploră să o salveze de la moarte, Noemí Taboada pleacă spre Locul Înalt, reședința acesteia dintr-o zonă rurală a Mexicului. Deși nu pare, nici pe departe, o luptătoare neînfricată (e foarte elegantă și nu s-ar încumeta să apară nicăieri fără o rochie șic și fară rujul său marca Elizabeth Arden), Noemí nu duce deloc lipsă de curaj, nelăsându-se îngrozită nici măcar de coșmarurile sale îngrozitoare. Așa că nu se sperie nici când descoperă că Locul Înalt ascunde multe secrete întunecate, căci verișoara ei s-a căsătorit cu terifiant de charismaticul moștenitor al unui fost imperiu în domeniul mineritului, din a cărui istorie de familie nu lipsesc episoadele de o violență nebună. Noemí se trezește prinsă în ghearele fascinației și groazei într-o casă imensă bântuită de fantomele trecutului. 

 

Noemí și-a întors fața de la el și s-a uitat spre tavan. Dar tavanul se topise. A văzut un ou din care a ieșit un lujer alb, subțire. Un șarpe. Dar nu, nu! Mai văzuse cândva o imagine asemănătoare. În camera lui Francis, în urmă cu câteva ore. Pe pereți. Ciupercile în acuarelă și etichetele lor dedesubt. Și pe una scria «văl universal». Da. Asta era! Oul spart, coaja desfăcută, șarpele care era ciuperca ieșită din pământ. Șarpele de alabastru, alunecând și înnodându-se singur, devorându-și coada. S-a făcut beznă. Flacăra lămpii s-a stins. [...] Lemn... Simțea miros de pământ reavăn și de lemn. A ridicat mâna, a lovit cu degetele o suprafață tare și o așchie a înțepat-o. Sicriu. Era într-un sicriu. [...] Dar nu era moartă. Nu era. Voia să urle, să le spună că nu era moartă, deși de-acum știa că n-o să moară niciodată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Silvia Moreno-Garcia

Traducător: Dan Sociu

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 978-606-43-1175-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: pericol, secret, curaj, Halloween

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Dacă ești în căutarea unor cărți care să îți ridice părul în cap și să îți provoace frisoanele, ai ajuns în locul potrivit. Iată o selecție de cărți de groază care îți vor testa curajul și imaginația.......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un amestec de scene horror și elemente de gothic tradițional, de parcă Lovecraft și-ar fi dat întâlnire cu surorile Brontë în America Latină.

The Guardian

E ca și cum o putere supranaturală ne-ar îndemna să dăm paginile acestui roman palpitant.

The Washington Post

Romanul horror perfect!

Nerdist
Silvia Moreno-Garcia
Silvia Moreno-Garcia
Autor

Silvia Moreno-Garcia s-a născut în 1981, în Mexic, și a studiat la University of...

vezi autor
Dan Sociu
Dan Sociu
Traducător

Dan Sociu (n. 20 mai 1978, Botoşani) a lucrat ca jurnalist, redactor de carte şi...

vezi autor