TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestiri despre Cadmav 9786069509302, 3000000019450
Povestiri despre Cadmav
Vezi
galerie

Povestiri despre Cadmav

Titlu apărut în colecția QProză la Rocart

de Mihaela Miroiu

37 05 lei
-5% de la 39 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 28.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Nu vreau sa va spun mai mult. Las cartea sa isi spuna povestea. Fiindca, pana la urma, asta s-a si intamplat. Fiecare poveste a inceput sa se scrie de capul ei. Nu mai stiam cine este, unde este si ce va face Cadmav. Poate ca mergea in directia planurilor mele. Poate ca mintea mea se metamorfoza in directia personajelor care il faceau posibil. Poate ca cea care scria era cititoarea cartilor vremii ei, topite in propriile ganduri.

Nu vreau să vă spun mai mult. Las cartea să îşi spună povestea. Fiindcă, până la urmă, asta s-a şi întâmplat. Fiecare poveste a început să se scrie de capul ei. Nu mai ştiam cine este, unde este şi ce va face Cadmav. Poate că mergea în direcţia planurilor mele. Poate că mintea mea se metamorfoza în direcţia personajelor care îl făceau posibil. Poate că cea care scria era cititoarea cărţilor vremii ei, topite în propriile gânduri.

La 33 de ani, vârstă cristică, am încheiat cei trei ani de prizonierat voluntar în starea de Cadmav. Era 1988. Între timp, felii de carte au ajuns la fiecare dintre cei care şi-au topit visările în personajele cărţii. Laolaltă alcătuiau un grup de convieţuire prin cultură şi solidaritate, aşa cum erau şi alte grupuri în acei ani. Toţi cei care au fost deopotrivă surse de imaginare şi martori ai scriiturii l-au făcut posibil pe Cadmav şi au făcut din Cadmav un loc al memoriei,
desigur, ca stare interioară. Locul memoriei. Nu l-au uitat niciodată, aşa cum am făcut eu. Fireşte, această carte le este dedicată.

MIHAELA MIROIU 

extinde

Detalii produs

Autor: Mihaela Miroiu

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 9786069509302, 3000000019450

Copertă: Paperback

Număr pagini: 270

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Rocart

Pagini: 270

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură română
Speciale >> Catalog Cartepedia
Speciale >> Noutățile momentului
Cuvinte cheie:
poveste, roman, literatură română

Opinii editoriale

Povestiri despre Cadmav – o mare surpriză, o revelaţie la prima publicare, pe care o însoţesc aceste note, şi o carte preţioasă pentru oricine va urmări aventurile intelectuale ale minunatei autoare! Un roman nou, dar nu recent! Semnat de un nume faimos într-un anumit domeniu, totuşi puţin cunoscut în orizontul literaturii române (vom vedea imediat ce şi cum!). De vreme ce în discuţie se află un text mai vechi, putem vorbi şi despre o „recuperare” spectaculoasă, întregitoare într-un mod neaşteptat a unei cariere şi a unei opere.(…) De pus în relaţie cu minunata reconstrucţie memorialistică „trans­pa­ren­tă” din Cu mintea mea de femeie – mintea care i-a născocit cândva pe Catinca şi pe Cadmav şi care avea să construiască pentru cultura română un întreg câmp profesional, din temelii…

O revelaţie la prima publicare - Ion Bogdan Lefter
Despre feminismul din România cu Mihaela Miroiu
VIDEO
Unde am fost și unde suntem? Ce datorăm feminismului?
VIDEO
Mihaela Miroiu
Mihaela Miroiu
autor

Mihaela Miroiu este prof. univ. la SNSPA, Bucureşti. Coordonează...

vezi autor

Opinia cititorilor