TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea slujitoarei (Vol. 1) AR-MAA-POVESM-20-N-001
Vezi
galerie

Povestea slujitoarei (Vol. 1)

de Margaret Atwood

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #312773

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O carte-cult, mai actuală ca niciodată

 

Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblătoare”, iar Offred face parte din prima lor generație.

 

Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduiește să-și reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea când avea o familie și o viață normală și încearcă să se resemneze pentru a supraviețui în îngrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încălcate, și chiar de către cei care le-au instaurat. 


Povestea Slujitoarei este o distopie sumbră și un roman răscolitor, considerat de mulți capodopera scriitoarei canadiene. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Margaret Atwood

Traducător: Diana Marin-Caea

Data apariției: mai 2020

Titlu original: The Handmaid's Tale #1

ISBN: 978-606-710-717-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: distopie, curaj, feminism, singurătate, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Alexandra Bondoc Alexandra Bondoc

,,Povestea slujitoarei este o distopie extraordinar de bine scrisă, având acțiunea plasată la finalul secolului al XX-lea. În spațiul georgafic în care pentru cititorii contemporani se regăsesc Statele......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,În literatura universală există multe distopii celebre care au marcat și, practic, au definit acest gen. Inevitabil, 1984 e un roman care vine în minte aproape oricărui cititor. Poate și pentru că a f......“

citește mai mult
Ana Popescu Ana Popescu

,,Cartea aceasta ar trebui citită doar în limba în care a fost scrisă. Margaret Atwood este o scriitoare excepțională. Pe parcursul traducerii s-a pierdut acel limbaj de dincolo de cuvinte. Subiectul r......“

citește mai mult
Dan Andrei Rareș Dan Andrei Rareș

,,Ca şi gen literar, SF-ul a fost şi va rămâne undeva la periferia vânzărilor de carte. Marginal şi subnutrit, numele e asociat de majoritatea cititorilor cu bătălii spaţiale care se întind pe zeci de p......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Acest roman vizionar, în care Dumnezeu şi Guvernul şi-au unit forţele iar America e condusă în chip de Teocraţie puritană, poate fi luat drept un volum care-i ţine companie romanului lui Orwell 1984 – drept reversul lui, de fapt. Îţi dă la fel de mulţi fiori descriind variatele experiențe ale unei vieți trăite sub o tiranie; evocă aceeaşi oroare în timp ce inteligenţa lui caustică te face să zâmbeşti.

E.L. Doctorow

Atwood aruncă o privire în unele dintre cele mai întunecate, secrete și, în mod ciudat, erotice colțuri ale minților noastre – iar rezultatul este un avertisment răscolitor, fascinant și scris cu măiestrie.

Toronto Sun

Un thriller vast, un studiu psihologic, o joacă cu cuvintele. Cartea lui Atwood nu este doar autoironică, dar și ambivalentă – chiar și față de cele mai oribile personaje ale sale.”

The New York Times
Margaret Atwood
Margaret Atwood
Autor

Margaret Atwood este cea mai cunoscută scriitoare canadiană, autoare a peste 35...

vezi autor