TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acolo unde vântul rostogolește norii + Chirie pentru speranță
Vezi
galerie

Acolo unde vântul rostogolește norii + Chirie pentru speranță

de Leonida Neamțu

Titlu apărut în colecția Seria de autor Leonida Neamțu la Publisol

Id: #384877

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În acest roman cu tente polițiste autorul ne introduce personajele printr-un dialog caracterizeaza absurdul, pentru a începe acțiunea abia în cea de-a două parte, în care ne vom afla în plin război mondial, asistând la mutările decisive ale Blondului, aflat într-o strânsă partidă de șah pe tablă și pe câmpul de luptă cu agentul de Siguranță supranumit Mopsul.

Chirie pentru speranță
În acest roman de spionaj și contraspionaj ne întâlnim din nou cu personajul fetiș al autorului, Blondul, care va trece prin aventuri cu schimbări de situație, va fi însoțit de un prieten înțelept și se va îndrăgosti de cine nu trebuie. Toate acestea petrecându-se pe fundal de război și în plină misiune de spionaj.

Acolo unde vântul rostogolește norii este primul micro-român din seria de autor Leonida Neamțu și îl are în prim-plan pe charismaticul Blond, acesta fiind personajul-fetiș al autorului, pe care îl vom tot întâlni de-a lungul romanelor sale. Ne vom găsi aruncați în plin câmp de luptă al celui de-al Doilea Război Mondial și vom urmări cu respirația tăiată mișcările de șah (la propriu și la fi gurat) la care sunt părtași Blondul și ofițerul de Siguranță supranumit Mopsul. Din această partidă vom afla de unde vine și numele romanului, aceste cuvinte având de-a face cu promisiunea Blondului făcută Mopsului, în ceea ce-i privește pe germani. Dialoguri care frizează absurdul, lupi apărând din senin și un stil inconfundabil vor face din Leonida Neamțu unul dintre autorii dumneavoastră preferați.
În Chirie pentru speranță întâlnim același personaj principal, în persoana Blondului, din partea căruia, de această dată, va trebui să ne așteptăm la mai multe surprize. Lupul, animalul totem al lui Leonida Neamțu, va fi și el prezent, apropriat acum de un personaj feminin, enigmatica Em – femeia spioană. Bătrânul detectiv, numit de multe ori pur și simplu B.D., îi va fi companion și bun sfătuitor Blondului, pe parcursul întregului român. O apariție de efect va fi, cu siguranță, și frumoasă stenodactilografa, despre care nu dezvăluim mai multe, pentru a nu strică plăcerea lecturii. Vom avea parte de aventuri de spionaj și contraspionaj, descrise într-un stil inconfundabil, presărat cu poezie și mult umor fin și negru.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Leonida Neamțu

Data apariției: septembrie 2021

ISBN: 9786069605783

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 323

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publisol

Teme: umor