TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adevărul despre cazul Harry Quebert (Vol. I) TR-JOD-ADDCHQ-13-N-001
Vezi
galerie

Adevărul despre cazul Harry Quebert (Vol. I)

de Joël Dicker

Titlu apărut în colecția Fiction Connection la Trei

Id: #228479

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

1975, New Hampshire: Nola Kellergan, o adolescentă în varstă de 15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul fetei este descoperit în timpul unor săpături în grădina casei sale.
Tanărul Mărcuș Goldman, scriitor în pană de inspirație, nu ezită să plece la New Hampshire și să inceapă propria anchetă pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul și prietenul său.


Acolo este depăsit rapid de evenimente: investigația intră în impas, iar Mărcuș începe să primească amenintări. Pentru a dovedi nevinovătia lui Harry și a-și salvă carieră de scriitor, e absolut necesar să răspundă la trei intrebări: cine a omorât-o pe Nola Kellergan? Ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975? Și cum se scrie un roman de succes?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joël Dicker

Traducător: Ana Antonescu

Data apariției: mai 2013

Titlu original: La Vérité sur l'affaire Harry Quebert

ISBN: 9789737077530

Copertă: Paperback

Număr pagini: 656

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Sincer, am început acest roman fiind intrigat de cele două premii primite: Marele Premiu al Academiei Franceze – premiu al criticilor, serios, academic şi puţin scorţos şi premiul Goncourt al Liceenil......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Exploatând un fapt divers, Joël Dicker a construit un thriller alert care este, în acelaşi timp, un roman în roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc înainte de alegerea la preşedinţie a lui Barack Obama, ancheta unei crime şi un curs de literatură.

Ca un maestru, Dicker alternează epocile, registrele stilistice (raportul poliţiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) şi explorează America în toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditând, în acelaşi timp, asupra condiţiei scriitorului. O lecţie de scris şi o lecţie de viaţă.”

L’Express despre roman - L’Express

„Roman noir, roman poliţist fără îndoială, dar şi roman psihologic cu răsturnări de situaţie surprinzătoare sau hilare, Adevărul despre cazul Harry Quebert prezintă moravurile societăţii americane, bine ascunse în spatele unei faţade impecabile.”

Le Figaro despre roman - Le Figaro
Joël Dicker
Joël Dicker
Autor

Joël Dicker s-a născut la Geneva, pe 16 iunie 1985. A studiat dreptul la Univers...

vezi autor