TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Kim Jiyeong, născută în 1982 HF-CHN-KIJNN1-21-N-001
Vezi
galerie

Kim Jiyeong, născută în 1982

de Cho Nam-joon

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #373382

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Apărut în toamna lui 2016, romanul Kim Jiyeong, născută în 1982 a fost dublu premiat în Coreea, obținând în 2017 Premiul „Scriitori de azi” și fiind votat „Cartea anului” de rețelele de librării. Întâmpinat cu entuziasm de critică și lăudat de staruri K-pop, bestseller în Coreea (unde a declanșat o dezbatere la nivelul întregii societăți), S.U.A. și Japonia, cu vânzări internaționale de peste 1,8 milioane de exemplare, a devenit o carte-cult. În 2020, romanul a fost nominalizat, în S.U.A., la National Book Award for Translated Literature, iar în Franța, la Prix Émile-Guimet de littérature asiatique. Este tradus în peste 20 de țări. A fost ecranizat în 2019, filmul fiind la rândul lui un succes de box office

 

Kim Jiyeong are 33 de ani și o viață normală, un soț iubitor și o fetiță adorabilă. Locuiește într-un apartament modern, într-un cartier rezidențial nou din Seul. S-a născut într-o epocă în care fetele dobândiseră dreptul să meargă la școală, la facultate, să aibă o carieră. Ar trebui să fie fericită. Și totuși, într-o bună zi, tânăra începe să se poarte ciudat. La început, soțul crede că glumește imitându-și mama sau fostele colege de facultate. Dar în curând Jiyeong ajunge la psihiatru, iar răceala clinică a consemnării specialistului ne dezvăluie o dramă care nu este doar personală. Ca atâtea alte fete, Kim Jiyeong nu ar fi trebuit să se nască. Pentru că era fată, și-a dezamăgit părinții în clipa când a venit pe lume. Pentru că era fată, la școală și la facultate a fost tratată altfel decât colegii săi, exact cum i s-a întâmplat după absolvire, când și-a găsit o slujbă. Mai târziu și-a asumat rolul de mamă și s-a dedicat copilului, sacrificându-și cariera. Și atunci, să fie „nebunia” lui Kim Jiyeong o exprimare exacerbată a ceea ce simt toate celelalte femei?

 

„Mă gândesc mereu că Jiyeong trebuie să existe pe undeva. Probabil pentru că seamănă extrem de mult cu prietenele mele, cu colegele mai în vârstă sau mai tinere și, într‑o bună măsură, și cu mine. Pe tot parcursul cărții am zugrăvit‑o pe Jiyeong frustrată și nemulțumită, dar n‑am avut încotro, căci știu sigur că așa a crescut și așa a trăit. Poate că și eu am fost la fel.” — CHO NAM-JOO

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cho Nam-joon

Traducător: Diana Yüksel

Data apariției: mai 2021

Titlu original: 82년생 김지영

ISBN: 978-606-779-808-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: succes, conflict, copilărie, destin, feminism, fericire, identitate, toleranță, familie

 

Opinii editoriale

„Când romanul Kim Jiyeong, născută în 1982 a fost publicat în Coreea în 2016, a fost primit ca o chemare culturală la arme. Cartea a fost considerată deopotrivă un tratat despre societate și o operă de artă, întocmai ca filmul lui Bong Joon Ho, Parazit, care a stârnit dispute aprinse despre discrepanțele sociale din Coreea.”

New York Times

„Cel de-al treilea roman al lui Cho Nam-joo a fost aclamat ca unul care dă glas fiecărei femei neauzite. [...] Cartea a atins un nerv la nivel global.”

The Guardian

Cho Nam-joo inițiază un dialog universal despre discriminare, deznădejde și frică.

Time

„Mărturia unei generații.”

La Vanguardia
Cho Nam-joon
Cho Nam-joon
Autor

CHO NAM-JOO s-a născut la Seul în 1978. A urmat cursurile Facultății de Sociolog...

vezi autor