TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jumătate de viață HF-CAS-JUMTDV-18-N-001
Vezi
galerie

Jumătate de viață

de Care Santos

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #252264

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O bijuterie narativă ce combină armonios trama psihologică cu istoria recentă, Jumătate de viață are structura unei piese în două acte și urmărește destinele a cinci prietene, Olga, Marta, Lolita, Nina și Julia, surprinzându-le întâi adolescente, în timpul dictaturii franchiste, apoi în plină maturitate, în primii ani ai tranziției din Spania. Roman câștigător al Premiului Nadal în 2017.

 

În vara anului 1950, cinci fete de 14 ani, aflate în internatul unei mânăstiri catolice, joacă pentru ultima oară Adevăr sau provocare, căruia îi mai spun „jocul cu gajuri”. Două dintre ele, gemenele Viñó, se pregătească să înceapă o viață nouă. Nici una, însă, nu bănuiește că acea noapte le va pecetlui destinul pentru totdeauna, marcând sfârșitul inocenței lor. În iulie 1981, tot într-o noapte de vară, eroinele se reîntâlnesc în restaurantul Jumătate de viață din Barcelona și reiau jocul din adolescență. Secretele care ies la iveală sunt teribile, iar ele ajung să-și reconsidere convingerile despre prietenie, carieră, dragoste, maternitate, dar și pe cele despre propria sexualitate. Romanul lui Care Santos este, totodată, o poveste despre devenire și iertare, despre schimbarea personală și colectivă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Care Santos

Traducător: Irina Dogaru

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: Media Vida

ISBN: 978-606-779-322-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: prietenie, sexualitate, totalitarism, conflict, destin, iubire, secret

 

Opinii editoriale

„Povara vinovăției, nevoia de a uita (sau nu) și puterea de a ierta. Între aceste coordonate au fost nevoite să se miște, de-a lungul existenței lor, cinci femei reunite în 1981, după 30 de ani de la o întâmplare care, în adolescență, le-a legat și le-a despărțit totodată. Ele sunt eroinele de neuitat ale romanului premiat Jumătate de viață.”

El País

„Această istorie incomodă și curajoasă i-a adus lui Care Santos prestigiosul Premiu Nadal, unul dintre puținele care îi lipseau din palmares. Cu o operă tradusă în peste 20 de limbi, Santos a dobândit un mare succes de public, pe lângă aprecierile criticii.”

El Mundo

„Citind Jumãtate de viață, ne bucurăm de o poveste cuceritoare, cu personaje unice, care sunt și reprezentative, și simbolice. Cartea ne propune să reflectăm asupra unor chestiuni profunde, cum ar fi posibilitatea de a ierta. Ne oferă un indiciu în acest sens chiar citatul care deschide romanul: «Nu se poate ierta decât ceea ce este de neiertat».”

El Imparcial
Care Santos
Care Santos
Autor

Care Santos s-a născut în 1970, în oraşul Mataró din apropierea Barcelonei. A sc...

vezi autor