TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ferma Animalelor PO-GEO-FERMAA-17-N-001
Ferma Animalelor
Vezi
galerie

Ferma Animalelor

de George Orwell

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #247775

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ferma Animalelor a inspirat în anul 1954 o celebra animație, iar în 1999 un film în care vocile personajelor au fost dublate, printre alții, de Patrick Stewart, Julia Louis-Dreyfus și Peter Ustinov.

 

Când animalele de la fermă își alungă stăpânul bețiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare muncește peste program, astfel productivitatea crește și, pentru moment, gurile sunt sătule. Regulile de aur ale colectivității vor fi înscrise cu litere uriașe pe un hambar: toate animalele sunt egale, nici un animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi în pat, nu-și va ucide semenii. Dar nu trece mult până când porcii preiau conducerea fermei și se bucură de privilegiile puterii. Punctul culminant, o subtilă ironie la adresa regimului comunist, poate fi înțeles fie și numai din ultima regulă care mai rămâne înscrisă pe hambar: „Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât altele”.

 

Fiecare cuvânt de proză serioasă pe care l-am scris începând din 1936 a fost îndreptat, direct sau indirect, împotriva totalitarismului... Ferma animalelor este prima carte în care am încercat, în deplină cunoştinţă de cauză, să fac să fuzioneze scopul politic şi scopul artistic într-un tot unitar.” – George Orwell

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Orwell

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: februarie 2017

Titlu original: Animal Farm

ISBN: 978-973-46-7379-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: comunism, distopie, satiră, totalitarism

 

Opinii editoriale

Ferma Animalelor este o fabulă politică plină de înțelepciune, de compasiune și de învățăminte pentru vremurile pe care le trăim.” 

The New York Times

Absolut de înalta clasă... Aici Orwell este comparabil cu Voltaire și Swift.

Edmund Wilson
George Orwell
George Orwell
Autor

George Orwell (pseudonimul literar şi jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a...

vezi autor