TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adolescentul AR-FMD-ADOLES-16-N-002
Vezi
galerie

Adolescentul

de Feodor Mihailovici Dostoievski

Titlu apărut în colecția Serie de autor F. M. Dostoievski la Art

Id: #246843

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Adolescentul" ilustrează perfect avântul vizionar dostoievskian


Naratorul şi protagonistul romanului dostoievskian Adolescentul este Arkadi Makarovici Dolgoruki, un tânăr naiv şi ambiţios de numai 19 ani. Fiu nelegitim al latifundiarului Andrei Petrovici Versilov, acesta oscilează permanent între pornirea de a scoate la lumină greşelile tatălui ajuns la ruină şi dorinţa ascunsă de a-i câştiga dragostea.


Astfel, se hotărăşte să accepte invitaţia acestuia de a veni să locuiască la Sankt Petersburg. Mânat de un vis incipient de comuniune şi înarmat cu un document despre care crede că îi poate oferi puteri depline asupra celorlalţi, Arkadi întâlneşte aici un tată aproape necunoscut, se confruntă cu mizeriile concrete ale lumii adulte şi ajunge, în final, la o schimbare de viziune, la conştientizarea binelui şi a răului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Feodor Mihailovici Dostoievski

Traducător: Emma Beniuc

Coperta de: Mircea Pop

Data apariției: octombrie 2016

Titlu original: Podrostok

ISBN: 9786067108088

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 568

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: societate

 

Opinii editoriale

„Adolescentul ilustrează perfect o erupţie originală de imagini, avântul vizionar dostoievskian. Este o viziune care depăşeşte cadrul vieţii ruseşti, ţintind spre universalitate."

Jacques Catteau

Spre deosebire de alţi romancieri, Dostoievski nu este interesat de o «unică viziune», ci prezintă situaţia sub forma unei suite de unghiuri foarte diferite. Din acest motiv romanele sale sunt extrem de dramatice, sunt romane de idei, în care punctele de vedere conflictuale şi personajele se dezvoltă adesea într-un crescendo insuportabil."

Mihail Bahtin

În spatele narațiunii despre tânărul Arkadi, «ideea» lui, tatăl și familia lui, tulburarea, speranțele, umilirile și descoperirile lui, stau la pândă tot felul de personaje coborâte parcă din tablourile lui Bruegel cel bătrân, personaje de toate vârstele și din toate mediile sociale, pe care Dostoievski le folosește pentru a prezenta o imagine panoramică a dezastrului înconjurător.

Andrew R. MacAndrew, University of Virginia
#9 Povestea unui Personaj- Doina Ruști și Bianca Cernat
VIDEO
Feodor Mihailovici Dostoievski
Feodor Mihailovici Dostoievski
Autor

Feodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881), unul dintre cei mai importanţi şi ma...

vezi autor