TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragă Martin YA-NIS-DRAG0M-20-N-001
Vezi
galerie

Dragă Martin

de Nic Stone

Titlu apărut în colecția Lectura 14 ani+ la Young Art

Id: #317757

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Justyce McAllister are 17 ani, este printre cei mai buni din clasa lui, as în echipa de dezbateri, și urmează să studieze la o facultate din Ivy League. Însă e, de asemenea, un băiat de culoare. Așadar, pentru polițistul care-l încătușează într-o noapte, când tânărul încerca doar să-și urce iubita în mașină și s-o conducă acasă, nimic nu mai contează în afară de stereotipul gangsterului.


Întâmplarea e doar prima dintr-o serie care-l face pe Justyce să-și pună tot mai multe întrebări cu privire la discriminarea rasială, gândindu-se nu doar la numeroasele cazuri ale tinerilor de culoare împușcați de ofițerii de poliție, ci și la orele lungi muncite de mama sa pentru ca el să-și poată permite o școală privată, precum și la invidia unora dintre colegii săi de clasă, care îl cred, uneori, discriminat pozitiv.


Încercând să-și pună ordine în gânduri și să învețe din experiențele înaintașilor săi, căutând dreptatea în tot ce i se întâmplă, Justyc pornește un experiment: începe să-i scrie scrisori reverentului Martin Luther King Jr.


Punând cu abilitate în dezbatere stereotipurile și discriminarea rasială, în multiplele sale forme de-a lungul istoriei, Dragă Martin ne arată că lucrurile nu sunt niciodată doar în alb și negru.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nic Stone

Traducător: Oana Duşmănescu

Data apariției: octombrie 2020

Titlu original: Dear Martin

ISBN: 9786069674031

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Young Art

Teme: identitate, societate

 

Opinii editoriale

O poveste puternică, răvășitoare, care se citește compulsiv și care dezvăluie trecutul și prezentul rasismului din America."

John Green

Portretul visceral al unui tânăr care se luptă cu violența persistentă, înfiorătoare a nedreptății sociale."

Publishers Weekly
Nic Stone
Nic Stone
Autor

Nic Stone este o scriitoare americană născută în Atlanta, Georgia. După ce a abs...

vezi autor