TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre somn 9786069800409
Despre somn
Vezi
galerie

Despre somn

Titlu apărut în colecția Cărţi însemnate la Vellant

de Matthew Walker

38 7 lei
-10% de la 43 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Despre somn de Matthew Walker apărută la editura Vellant

O lectură încântătoare, obligatorie, atât pentru cei care suferă de tulburări de somn, cât și pentru cei care doresc să înțeleagă rolul vital pe care acesta îl are în starea de sănătate optimă.

Somnul repară armura sistemului nostru imunitar, ajutând în lupta împotriva elementelor maligne, preve¬nind infecțiile și ținând la distanță tot felul de boli. Somnul reface starea metabolică a corpului prin ajustarea în detaliu a echilibrului dintre insulină și glucoza din sânge. Somnul adecvat se leagă strâns de forma în care se află sistemul nostru cardiovascular, scăzând tensiunea arterială și în același timp menținându ne inimile în condiții optime.
,,Dacă ne întrebăm de ce dormim din perspectiva evoluției, misterul doar se adâncește. Indiferent din ce unghi priviți, somnul pare să fie cel mai bizar fenomen biologic. Când dormiți, nu puteți să faceți rost de hrană. Nu puteți socializa. Nu puteți găsi un partener pentru a vă reproduce. Nu puteți să vă creșteți sau protejați urmașii. Cel mai rău, somnul vă face să fiți vulnerabili în fața prădătorilor. Somnul este, cu siguranță, unul dintre cele mai discutabile comportamente ale omului.”
Matthew Walker
extinde

Detalii produs

Autor: Matthew Walker

Data apariției: octombrie 2018

ISBN: 9786069800409

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 440

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Vellant

Pagini: 440

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Lecturi motivaționale >> Ghiduri practice
Speciale >> Nonfiction
Speciale >> Somnul e bun, dar cărțile sunt și mai bune
Speciale >> Catalog Cartepedia
Cuvinte cheie:
somn, tulburare, echilibru

Opinii editoriale

,,Majoritatea dintre noi nu avem habar ce facem cu o treime din viețile noastre. Matt Walker ne explică cum noile descoperiri științifice dezleagă acest mister. Despre somn este o lectură încântătoare!”

Daniel Gilbert, profesor de psihologie, Harvard University

,,Despre somn este pur și simplu o lectură obligatorie. Matthew Walker ne poartă într-o călătorie fascinantă în care vom descoperi totul despre știința somnului. Dincolo de curiozitatea pur intelectuală, cartea explorează consecințele pe care lipsa unui somn de calitate le are asupra sănătății noastre și ne furnizează sfaturi despre cum să ne îmbunătățim modul în care ne trăim viața.”

Adam Gazzaley, professor de neurologie și psihiatrie, University of Chicago

,Despre somn este o carte cu misiune. “

New York Times Book Review

,,E poate puțin precipitat să spun că această carte mi-a slavat viața, dar pot să spun cu siguranță că mi-a deschis ochii în multe privințe.”

The Guardian

Opinia cititorilor