TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Taină și sens în povestea vieții mele CV-CRU-TISNPV-21-N-001
Vezi
galerie

Taină și sens în povestea vieții mele

de Cristina Ungureanu

Titlu apărut în colecția Cărţi Regale la Curtea Veche

Id: #371553

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Capodopera Mariei, Regina României
 

Descriere produs

Un studiu critic care atestă valoarea literară și charisma livrescă a operei unei figuri regale strălucitoare, Regina Maria a României, realizat cu instrumentele analitice ale lingvisticii și limbajului.


Cartea Cristinei Ungureanu despre lucrarea autobiografică Povestea vieții mele a Reginei Maria analizează narațiunea ca discurs literar, făcându-ne să înțelegem virtuțile artistice ale unei creații obturate de regimul comunist vreme de circa patru decenii. Cu toate aceste avataruri, Regina a intrat de mult în istorie și în legendă, fiind cea mai cunoscută Doamnă a Țării de pe tot parcursul vieții românilor ca popor.


„Instrumentele de analiză folosite în lucrare, ale lingvisticii şi limbajului în general, au fost edificatoare în revelarea sensului textului literar al Reginei Maria, în care autoarea dă dovadă de maturitate creatoare, reuşind să făurească o operă pe care generaţiile următoare o vor avea ca mărturie a geniului său creator.” - Autoarea

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristina Ungureanu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-44-0845-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, Monarhie, Cultură

 

Opinii editoriale

Lucrarea de față este scrisă atât cu mijloacele consacrate ale investigației științifice, cât și cu patos, cu dăruire, cu multă căldură omenească. Prin pana Cristinei Ungureanu, Regina noastră de suflet reînvie deopotrivă maiestuoasă și sensibilă, demnă și calmă, suverană și țărancă în ie românească, soră medicală și mamă a tuturor luptătorilor căzuți în război. Ni se demonstrează că stilul literar al Poveștii vieții mele este demn de orice operă beletristică de marcă și de orice autor de bestseller. Astfel renaște pentru noi, la început de mileniu al treilea, un chip ca o icoană de preț – chipul Reginei Maria –, prezent în Panteonul național și oferit ca o ofrandă românilor.

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române

Analiza Cristinei Ungureanu surprinde instantanee rarisime, într-o formă de comunicare estetică de înaltă ținută, cu valoare intrinsecă, asigurându-ne că scrierile Reginei Maria pot fi savurate pe diferite paliere: originalitate, virtuozitate, expresivitate, concordanță ori densitate.

Liviu Țăranu, cercetător CNSAS
Cristina Ungureanu
Cristina Ungureanu
Autor

Cristina Ungureanu este conf. univ. dr. la Universitatea din Pitești, Departamen...

vezi autor