TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria cărţilor AR-MAL-ISTORC-11-N-001
Istoria cărţilor
Vezi
galerie

Istoria cărţilor

de Martyn Lyons

Id: #232451

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Timp de 2 500 de ani, cărţile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa şi a distra. Acest volum bogat ilustrat explorează una dintre cele mai versatile, folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată. Istoria cărţilor descrie evoluţia şi influenţa cărţilor în lume, de la tăbliţele cuneiforme din Sumer şi dezvoltarea caracterelor mobile până la revoluţia informatică din timpurile moderne.


Printre ilustraţiile alese cu grijă pentru această carte, veţi vedea codexurile maiaşe, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg şi Aldus Manutius, atlase din epoca marilor călători şi exploratori, abecedare şi cărţi pentru copii, cărţulii de 10 cenţi şi volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote până la Level 26, primul „roman-digi" din lume, şi multe altele.


O desfătare pentru iubitorii cărţilor tradiţionale şi totodată o sursă de inspiraţie pentru cei fascinaţi de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat în condiţii deosebite, celebrează puterea şi magia permanentă a cărţilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Martyn Lyons

Traducător: Ştefania Ferchedău

Data apariției: octombrie 2011

Titlu original: Books: A Living History

ISBN: 978-973-124-636-9

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 19x24,5 cm

Hârtie: Lux

Editura: Art

Teme: curiozitate, Cultură

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Această listă este despre o femeie care traduce cărţi, despre personaje din cărţi care prind viaţă, despre cărţi periculoase, despre rostul cărților în viața comunităţii, despre cărţi ascunse, despre......“

citește mai mult
Martyn Lyons
Martyn Lyons
Autor

Martyn Lyons este un important istoric al cărţii. S-a născut la Londra, a urmat...

vezi autor