„Cred însă că deprinderile culinare de bază sunt o virtute, că abilitatea de a te hrăni cu pricepere atât pe tine, cât şi pe alţii ar trebui predată tuturor tinerilor drept o competenţă fundamentală, că ar trebui să devină la fel de esenţială în procesul de maturizare ca atunci când te ştergi singur la fund, traversezi fără nici un ajutor strada sau când ajungi să inspiri suficientă încredere încât să ţi se dea bani cu împrumut.
Un minimum de cunoştinţe despre cum se mânuieşte un cuţit ar trebui să fie obligatoriu. Fără el nu suntem buni de nimic, suntem nişte naufragiaţi cu o cutie de conserve alături – dar niciun deschizător. Totul începe cu deprinderea modului în care se foloseşte un obiect ascuţit, suficient de familiar ca să ducem treaba la bun sfârşit fără să ne rănim. Aşadar, vorbim despre elementele de bază ale mânuirii, ascuţirii şi păstrării cuţitelor, precum şi despre acelea ale tăiatului, tocatului şi feliatului rudimentar, dar eficient. Nimic prea serios. Doar suficientă îndemânare în folosirea cuţitului, cât să te poţi măsura cu orice bunică din Sicilia." - Anthony Bourdain
Ți-a plăcut produsul?
Votează și spune tuturor părerea ta aici INTRĂ ÎN CONTpentru a vota