TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Holacrația. Noul sistem de management pentru o lume în rapidă schimbare (audiobook) AI-BJR-HNSDMP-20-N-002
Holacrația. Noul sistem de management pentru o lume în rapidă schimbare (audiobook)
Vezi
galerie

Holacrația. Noul sistem de management pentru o lume în rapidă schimbare (audiobook)

de Brian J. Robertson

Id: #323405

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Holacrația: Noul sistem de management pentru o lume în rapidă schimbare de Brian J. Robertson este un audiobook revoluționar despre un sistem de management revoluționar, care îi transformă pe toți cei din cadrul unei organizații în lideri. Ea vine să înlocuiască ierarhia tradițională de management de tip piramidal cu un nou tip de management revoluționar – holarhia – a cărei structură arată ca un sistem de cercuri imbricate. În holarhie, fiecare dintre membrii unei organizații este lider. Odată cu implementarea acestui mod alternativ de structurare în interiorul companiilor, autoritatea și luarea deciziilor se distribuie în mod egal la nivelul întregii organizații, iar oamenii nu mai sunt definiți de locul pe care îl ocupă în ierarhie și de funcții, ci de roluri.

Robertson a ajuns la concluzia că modelul organizațional tradițional piramidal are niște limite care pun frâne evoluției oricărei organizații în timpul unui incident petrecut la bordul avionului pe care îl pilota. Odată revenit la sol, a încercat să fugă de neajunsurile sistemului organizațional tradițional înființându-și propria companie. Însă, în momentul în care a devenit lider, și-a dat seama că nu a făcut altceva decât să creeze un alt sistem organizațional limitat.

După mai multe încercări și eșecuri, a descoperit în cele din urmă holacrația, pe care o definește ca fiind o nouă tehnică socială de conducere și funcționare a unei organizații și pe care o aplică zilnic în cadrul HolacracyOne, compania pe care o conduce. Holacrația presupune următoarele elemente:

•o constituție, care specifică „regulile jocului” și redistribuie autoritatea;

•o nouă modalitate de a structura o organizație și de a defini rolurile membrilor și domeniile de autoritate din cadrul ei;

•un proces unic de luare a deciziilor pentru actualizarea acestor roluri și a autorități;

•un proces de desfășurare a ședințelor care facilitează sincronizarea echipelor și colaborarea în vederea realizării activităților.

Audiobookul îți va vorbi explicit despre fiecare dintre aceste componente, pentru că se adresează în primul și în primul rând liderilor, managerilor și întreprinzătorilor care vor să aplice acest sistem de management în cadrul organizațiilor lor.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo.

Durată: 7 ore și 46 minute.





extinde
 

Detalii produs

Autor: Brian J. Robertson

Lectură audiobook: Traian Măicănescu

Data apariției: decembrie 2020

Titlu original: Holacracy: The New Management System for a Rapidly Changing World

ISBN: 9786069136591

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Act și Politon

 
Brian J. Robertson
Brian J. Robertson
Autor

Brian J. Robertson este părintele holacrației și fondatorul HolacracyOne care of...

vezi autor