TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acasă, pe drum HU-CBE-ACASPD-17-N-001
Vezi
galerie

Acasă, pe drum

de Cosmin Bumbuț, Elena Stancu

Id: #250983

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
4 ani teleleu
 

Descriere produs

„Sunt entuziasmat de această carte. O consider un document teribil de impresionant şi-o operă de artă admirabilă. Elena şi Cosmin sunt eroii mei. Rareori am admirat, am respectat şi-am invidiat mai mult pe cineva. Spre deosebire de noi toţi, visători și exploratori de birou, ei au avut curajul să renunţe la o viață comodă, cu salarii mari și cariera asigurată, ca să plece într-o aventură pe care noi, ceilalți, nu ne-o putem imagina decât în romane sau în filme. Viața lor de-a lungul ultimilor ani, când au luat-o teleleu prin lume într-o rulotă de cinci metri pătrați, în care-au trăit, s-au iubit, au scris, au fotografiat și-au suferit împreună, ni se pare o fantastică ficțiune, când în realitate noi suntem cei fictivi.


Elena și Cosmin au plecat în căutarea «vieții care se viețuiește» și-a omului real, care se revelează nu în lumea standardizată și domesticită în care trăim noi, consumatorii de cultură, ci în sărăcie cruntă, în case dărăpănate, în violență incredibilă, în comunități uitate de Dumnezeu, în pușcării și-n ghetouri. Cei doi au băut peturi de bere cot la cot cu oamenii întâlniți, au povestit cu ei, uneori despre omoruri și tâlhării, au luat purici și păduchi de la ei. Au trăit la fel ca ei, uneori mai rău, impregnându-se de damful umanității reale. Vorbim adesea de «România profundă» fără să avem habar despre ce vorbim. Prin cartea celor doi ajungem să măsurăm această profunzime.


Elena și Cosmin m-au primit în rulota lor, mi-au arătat-o în toate detaliile ei claustrofobice. Rareori m-am simțit mai diminuat și mai trist. N-aș fi putut trăi viața lor nici trei zile. Dar faptul că ei există, în afara convențiilor care ne fac conformiști și depresivi, și că dau astfel mărturie despre ce-nseamnă cu adevărat libertatea e o mare consolare pentru mine. Măcar știu, prin ei, că eroismul e real și palpabil, nu o noțiune goală.” (Mircea Cărtărescu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cosmin Bumbuț, Elena Stancu

Data apariției: noiembrie 2017

ISBN: 978-973-50-5889-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 388

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: aventură, depresie, libertate, Cultură

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Poți să iei rucsacul în spinare sau să încarci bagajele într-o rulotă, să mergi printr-o singură țară sau prin toată lumea, să stai în cort sau la hotel, să călatoreşti de plăcere sau pentru investiga......“

citește mai mult
Cosmin Bumbuț
Cosmin Bumbuț
Autor

COSMIN BUMBUȚ a făcut 15 ani fotografii de modă și de publicitate, iar pictorial...

vezi autor
Elena Stancu
Elena Stancu
Autor

Este jurnalist de mai bine de 12 ani, dintre care 5 i-a petrecut la revista Mari...

vezi autor