Mediul economic actual este caracterizat în permanență de un anumit grad de incertitudine, astfel încât cererea din partea utilizatorilor externi pentru informații privind echilibrul financiar și valoarea unei entitați economice cu scop lucrativ este în continuă creștere. O situație financiară sănătoasă se caracterizează prin capacitatea managementului financiar al unei entități economice de a menține un nivel corespunzător al lichidității și solvabilității, în scopul reducerii gradului de îndatorare și implicit riscului de insolvabilitate. Acesta este considerentul pentru care una dintre preocupările fundamentale ale managerului financiar este controlul asupra echilibrului financiar al societății. Pentru a aprecia starea de echilibru financiar a unei entități, este necesar să existe mai multe echilibre parțiale, precum: echilibrul între fondul de rulment și necesarul de fond de rulment; echilibrul lichidității; echilibrul solvabilității; echilibrul raportului creanțe-datorii curente; echilibrul venituri-cheltuieli, etc. Lucrarea prezintă o analiză diagnostic a echilibrului financiar în scopul de a identifica punctele forte, punctele slabe, oportunitațile și riscurile cu care se confruntă entitațile economice românești care activează în domeniul HoReCa.
Ți-a plăcut produsul?
Votează și spune tuturor părerea ta aici INTRĂ ÎN CONTpentru a vota