Top 5 cărți de dragoste

Cartepedia
Cartepedia 13 Octombrie, 2020
5
Top 5 cărți de dragoste

Pentru a face un top cu cărți de dragoste, trebuie să ne uităm la acele titluri care au trecut testul timpului. De-a lungul anilor, cititorii au fost mereu atrași de autorii clasici, de acele romane care au cucerit generație după generație și care abordează de cele mai multe ori teme comune, dar profunde, precum iubirea, loialitatea, dezvoltarea eului interior, ori chiar războiul.

O poveste de dragoste născută pe fondul unor conflicte atrage de fiecare dată atenția cititorului, iar acesta este și motivul pentru care romane precum Pe aripile vântului se numără și astăzi printre cele mai iubite de publicul larg, deși acțiunea avea loc în plin război civil.

Deoarece ne dorim să îți recomandăm cele mai bune cărți, am compus un top cu cele mai bune romane de dragoste, atât clasice, cât și moderne, pe gusturile tuturor. Iată așadar, care sunt cărțile alese de noi, de care suntem siguri că te vei îndrăgosti!

Top 5 cărți de dragoste disponibile pe Cartepedia.ro

Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

Romanul Pe aripile vântului a fost publicat prima oară în vara anului 1936, iar la scurt timp a fost omagiat cu un premiu Pulitzer.

Este considerată cea mai populară carte a tuturor timpurilor și atrage simpatia cititorilor prin caracterul impresionant al personajelor, dar mai ales al protagonistei Scarlett O’Hara.

Temele abordate de carte sunt iubirea, familia dar și războiul din epoca de reconstrucție a Statelor Unite ale Americii.

Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Mândrie și prejudecată a fost publicată la 1813 de către celebra autoare Jane Austen. Deși este doar cel de-al doilea roman lansat al acesteia, lucrarea este considerată una dintre cele mai bune zece romane din întreaga lume.

Povestea înduioșătoare dintre Elizabeth și Darcy cucerește și astăzi inimile cititorilor, dar și ale cinefililor, cartea fiind adaptată într-o serie variată de producții cinematografice de succes.

Jane Eyre de Charlotte Brontë

Jane Eyre a fost publicată inițial în anul 1847, însă a rămas cu stoicism una dintre cele mai cunoscute romane ale literaturii de dragoste.

Cel mai bun roman al autoarei Charlotte Brontë se încadrează perfect în categoria de cărți greu de lăsat din mână, deoarece îmbină elementele clasice ale secolului 19, precum și evoluția protagonistei Jane și drumul ei spre maturizare și exprimarea emoțiilor puternice. 

Înainte să te cunosc de Jojo Moyes

Jojo Moyes a cucerit inimile a milioane de cititori în anul 2012, când a publicat romanul de dragoste Înainte să te cunosc.

Povestea dintre Lou și William a devenit rapid trilogie, iar în 2016 a fost ecranizată, reușind să câștige și o serie de premii de popularitate.

Romanul prezintă o dragoste atipică, dintre o fată simplă, neîncrezătoare în forțele proprii, dar cu o inimă mare și un tânăr care provine dintr-o familie înstărită, al cărui viitor este năruit de un accident tragic. 

Suflete pereche de Cecelia Ahern

Suflete Pereche este romanul de dragoste al autoarei de origine irlandeză Cecelia Ahern, publicat în 2004 și adaptat zece ani mai târziu într-un film cu o distribuție de excepție.

Idila dintre Alex și Rosie este una înduioșătoare, care demonstrează cât de puternică poate fi prietenia dintre doi oameni și că iubirea învinge întotdeauna, indiferent de obstacolele întâlnite pe parcurs, ori de anii care trec. 

Am adunat pentru tine cele mai îndrăgite 5 romane de dragoste ale tuturor timpurilor, pe care le găsești la noi pe site, iar acum suntem curioși să aflăm dacă te-am convins să le citești, ori crezi că am ratat vreun titlu care merita menționat? 

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram