TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Wilson Rawls
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Wilson Rawls s‑a născut la 24 septembrie 1913, în Oklahoma, SUA. A copilărit împreună cu frații și surorile lui la o fermă din nordul statului și, pentru că nu exista nicio școală în zonă la acea vreme, mama lor i‑a învățat să scrie și să citească și s‑a ocupat de educația lor.

Într‑o zi, mama le‑a adus o carte care avea să‑i schimbe viața lui Rawls: Chemarea străbunilor de Jack London. Băiatul a îndrăgit atât de mult cartea aceea, încât a purtat‑o peste tot cu el și a recitit‑o de câte ori a avut ocazia. Datorită ei s‑a hotărât să devină scriitor.

Din cauza Marii Crize Economice de la sfârșitul anilor 1920, Rawls nu a putut să‑și termine studiile și a fost nevoit să călătorească prin America în căutarea unui loc de muncă. Indiferent pe unde l‑a purtat viața, nu a încetat să scrie despre copilăria petrecută la fermă, în ținutul Ozark. În 1961, cu sprijinul soției sale, Sophie, care i‑a și editat manuscrisul, a apărut Prietenii copilăriei mele. Prima ecranizare a cărții a fost lansată în 1974, iar următoarea, în 2003.

Rawls a mai publicat o singură carte, Summer of the Monkeys, în 1974, iar până la moartea lui, din 16 decembrie 1984, a vizitat peste 2000 de școli și i‑a încurajat pe copii să‑și continue educația și să scrie.