TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Sofia Samatar
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Născută în 1971, americana Sofia Samatar este poetă și scriitoare, asistentă de Engleză la Universitatea James Madison. Licențiată în limba și literatura engleză, ea are masterat în limbile și literatura africană și doctorat în literatura arabă contemporană.

Samatar a început să publice ficțiune în 2012; pe lângă poezii și recenzii de cărți, povestirile i-au apărut în diverse reviste literare. În 2013, a publicat primul roman, Un străin în Olondria, recompensat cu World Fantasy Award și British Fantasy Award, despre care a povestit într-un interviu:

Când am scris prima lui ciornă, predam engleza la un liceu din Sudan. Eu sunt somaleză după tată, așa că am plecat în Sudan cu multă simpatie față de culturile africane în general și față de tradițiile orale în particular. Apoi a apărut un soi de contradicție: m-am pomenit predând engleza, citirea și scrierea, adică cele două materii favorite ale mele, într-un context în care ezitam să particip la suprimarea sau chiar la distrugerea tradițiilor orale. Se poate spune că romanul meu s-a dezvoltat din conflictul acela.