TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Rusu Roxana Andreea
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Roxana Andreea Rusu a absolvit Psihosociopedagogia și apoi Masterul în Managementul Resursei Umane, la Universitatea din București.

A colaborat cu mai multe publicații naționale și a condus o revistă de sănătate și stil de viață. A publicat peste 1000 de articole despre parenting și psihologia copilului.

Este fondatoarea site-ului AmNăscutAcolo.ro, în jurul căruia a construit din 2010 o comunitate formată din specialiști, gravide și mii de mămici care și-au publicat experiența nașterii, creionând o „radiografie" a sistemului de sănătate public și privat, din perspectiva pacientei care merge să nască. După 10 ani proiectul a fost preluat de o companie și este dezvoltat în continuare.

În calitate de Profesor de Științe Sociale a promovat Drepturile Copilului și Gândirea Critică și a obținut alături de elevii săi numeroase premii. A desfășurat în școli diverse acțiuni, în special pentru combaterea bullying-ului și discriminării.

A implementat în școală proiectul „Citizen” coordonat de Center for Civic Education SUA, încurajând elevii să se implice în problemele comunității din care fac parte. A colaborat cu Institutul Român pentru Drepturile Omului, pentru desfășurarea activităților educative, atât in sistemul de învățământ tradițional, cât și în sistemul de învățământ Montessori.

In 2019, echipa pe care a coordonat-o a luat Premiul I la Concursul Național Drepturile Copilului, organizat de Ministerul Educației și Organizația Salvați Copiii.

A inițiat demersul #CopaculCărților, stimulând zeci de școli din toată țara să promoveze cărțile și lectura în rândul elevilor.

În 2020 a lansat la Editura Integral cartea cu povești educative pentru dezvoltarea empatiei și combaterea bullying-ului „ Andrei și Pietricica Prieteniei”, apoi smartbook-ul „Eu și Virusul Hai Hui”, povestea care explică pandemia de Coronavirus și măsurile de prevenție pe înțelesul copiilor, respectând abordarea recomandată de UNICEF.

La finalul aceluiași an a lansat smartbook-ul „Aventurile lui Leonardo”, cu povești educative și activități pentru dezvoltarea soft-skills. Cartea s-a clasat pe locul II în topul general al cărților, după preferințele publicului, la Târgul Radio România Gaudeamus, fiind „cea mai râvnită carte” la categoria pentru copii.

În 2021 a lansat cartea „Leonardo și furtuna emoțiilor” cu povești și activități pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor.

În 2021 și 2022 a demarat împreună cu Editura Integral campania #EducațiePrinLectură, pentru promovarea lecturii în rândul elevilor. Au participat activ mii de clase și cadre didactice din toate școlile din țară, amenajând #ColțulDeLectură – un loc dedicat cărților, la care copii au acces liber și imediat, chiar în sala de curs.