TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Orison Swett Marden
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Orison Swett Marden (1848–1924) a fost un autor american care a inspirat prin textele sale milioane de cititori. Tema lui predilectă a fost atingerea succesului în viață, iar în 1897 a fondat revista Success. Pe lângă activitatea de publicist și scriitor, a obținut o diplomă în medicină și a fost proprietarul unui hotel de succes. Este considerat părintele scrierilor și discursurilor motivaționale, iar cuvintele lui rămân valabile până în zilele noastre.

Născut în statul New Hampshire, Orison și-a pierdut ambii părinți până la vârsta de șapte ani. Inspirat de o carte de self-help a scriitorului scoțian Samuel Smiles, pe care o găsise într-un pod, Marden și-a propus să se instruiască și să-și amelioreze condițiile de viață. Prin ambiție și perseverență, a absolvit Boston University în 1871, a obținut doctoratul la Harvard în 1881 și o diplomă în drept în 1882. A studiat, de asemenea, la Boston School of Oratory și la Andover Theological Seminary.

În scrierile sale abordează principii de bun-simț care duc la o viață înfloritoare și plină de succes. Multe dintre textele sale se bazează pe New Thought, o filozofie care datează din anii 1800 și care propune o abordare pozitivă a vieții, cu accent pe principiile creștine și cu o deschidere către metafizică și alte tipuri de gândire filozofică.