TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Monty Lyman
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Monty Lyman este medic și cercetător la Oxford. Prima sa carte, Remarcabila viață a pielii, a ajuns finalistă a premiului pentru carte al Societății Regale de Științe, a fost denumită cartea săptămânii de BBC Radio 4 și a primit titlul de cartea anului din partea Sunday Times. În timpul scrierii acestui volum, a cutreierat lumea și a făcut cercetări inclusiv în Africa, Asia de Sud și Australasia.

Și-a făcut studiile la Oxford, Birmingham și Imperial College London. A lucrat într-unul dintre cele mai importante laboratoare de dermatologie din lume, a câștigat câteva premii naționale pentru lucrări de medicină și dermatologie și a ținut numeroase discursuri la conferințe naționale. În 2017 a câștigat Premiul Wilfred Thesiger Travel Writing pentru povestea călătoriei făcute în scopul unor cercetări dermatologice în Tanzania, prezentată de Colin Thubron, președinte al Societății Regale de Literatură.

În prezent lucrează la cea de-a treia carte, una despre legătura dintre sistemul imunitar și sănătatea noastră mintală. Când nu scrie sau când nu este de gardă, ține prelegeri la conferințe naționale și apare la TV, la radio și în podcasturi.