TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Malala Yousafzai
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Malala Yousafzai a început campania pentru educaţia fetelor la vârsta de zece ani, când valea Swat era controlată de terorişti şi sistemul de educaţie era ameninţat. Folosindu-se de pseudonimul Gul Makai, a scris despre viaţa ei sub stăpânirea talibanilor pentru BBC Urdu. Malala a fost de acord să apară într-un documentar New York Times despre educaţie în Pakistan. S-a folosit de orice oportunitate pentru a vorbi public despre pace şi dreptul fiecărui copil la educaţie.


În octombrie 2012, Malala a fost atacată de talibani şi a fost împuşcată în timp ce se întorcea acasă de la şcoală. A supravieţuit atacului şi-şi continuă campania pentru educaţie.


În 2011, drept recunoaştere pentru curajul ei, Malala a fost nominalizată pentru Premiul Internaţional de Pace pentru Copii, şi a câştigat primul Premiu de Pace pentru Tineret din Pakistan. E cel mai tânăr nominalizat la premiul Nobel şi a primit numeroase alte premii, inclusiv Premiul Internaţional de Pace pentru Copii (2013), Premiul Sakharov pentru Libertate de Gândire şi premiul Amnesty Internaţional, Ambasador al Conştiinţei. Malala locuieşte în prezent în Birmingham, Anglia, şi continuă să apere accesul universal la educaţie prin Fundaţia Malala (malalafund.org), o organizaţie non-profit care investeşte în programe comunitare şi sprijină apărători ai educaţiei din întreaga lume.