TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Lucy Adlington
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Lucy Adlington (n. 1970), scriitoare, prezentatoare de radio și televiziune și colecționară sârguincioasă de costume vintage de secol XIX și XX, și-a obținut diploma de licență la Cambridge University și a urmat un masterat în studii medievale la University of York. Domeniul ei de interes este istoria vestimentară, cu accent pe era eduardiană și anii patruzeci ai aceluiași secol.

Panglica roșie, roman pentru care s-a inspirat din povestea croitoreselor de la Auschwitz, a fost nominalizat pentru Medalia Carnegie, cea mai prestigioasă distincție literară britanică acordată anual pentru cea mai bună carte pentru copii și adolescenți. Pe lângă ficțiune istorică, Lucy Adlington scrie și cărți de nonficțiune, printre titlurile ei numărându‑se: Great War Fashion; Fashion: Women in World War One și Stitches in Time – The Story of the Clothes We Wear.

Când nu citește sau scrie, îi place să exploreze târguri de antichități și piețe de vechituri, căutând comori ascunse. În prezent locuiește la o fermă din nordul Angliei, alături de partenerul ei de viață și o pisică de dimensiunea unui fotoliu mai mic.