TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Katharina Pistor
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Katharina Pistor este profesor de drept comparat la Columbia Law School. Anterior, a ocupat funcții de predare și cercetare la Harvard Law School, Harvard University Kennedy School of Government și Max Planck Institute for Foreign and International Law din Hamburg. A fost profesor invitat la University of Pennsylvania Law School, New York University Law School, Frankfurt University, London School of Economics și Oxford University.

De asemenea, este cercetător asociat la Centrul de Cercetare a Politicii Economice și a fost investigator principal al Global Finance and Law Initiative (2011-2013) și membru al consiliului de administrație (2011-2014) și membru în 2019 al European Corporate Governance Institut. În 2015, a fost aleasă membru al Academiei de Științe din Berlin-Brandenburg.

Katharina Pistor este o cercetătoare și scriitoare de top în domeniul guvernanței corporative, finanțelor și piețelor de capital, precum și în drept comparat, publicând în numeroase reviste juridice și de științe sociale. În eseul său De la suveranitatea teritorială la suveranitatea monetară din Journal on Theoretical Inquiries in Law (2017), ea a susținut că apariția unui sistem monetar global înseamnă o nouă definiție a suveranității: controlul banilor. Ea a făcut parte din consiliile editoriale ale Journal of Institutional Economics, European Business Organization Law Review, American Journal of Comparative Law și Columbia Journal for European Law.

Katharina Pistor a publicat (ca autor unic sau coautor) nouă cărți. Cea mai recentă carte a ei, The Code of Capital: How the Law Creates Wealth and Inequality, a fost desemnată una dintre cele mai bune cărți ale anului 2019 de Financial Times și Business Insider.