TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Joan Silber
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Joan Silber, una dintre cele mai prestigioase prozatoare americane contemporane, a crescut în Millburn, New Jersey, şi a studiat la Sarah Lawrence College din Yonkers,   New York. După absolvire s-a mutat în New York, obţinând o diplomă de licenţă la New York University, iar ulterior s-a dedicat scrisului.

Primul ei roman, Household Words (1980), a fost recompensat cu Hemingway Foundation/PEN Award. A mai publicat romanele In the City (1987), Lucky Us (2001), The Size of the World (2008) şi Improvement (Îmbunătăţire, 2017). La scurt timp după apariţie, Îmbunătăţire s-a bucurat de un remarcabil succes la public şi de o receptare critică similară, obţinând National Book Critics Circle Award in Fiction în 2017 şi, în 2018, PEN/Faulkner Award.

Silber a publicat şi trei volume de proză scurtă: In My Other Life (2000), Ideas of Heaven (2004) şi Fools (2013).

Ca recunoaştere a meritelor sale, în 2018 a primit PEN/Malamud Award for Excellence in the Short Story. În 2007, Joan Silber a fost premiată de Academia Americană de Arte şi Litere, iar în decursul carierei a beneficiat de burse de creaţie acordate de Guggenheim Foundation, National Endowment for the Arts şi The New York Foundation for the Arts.

A predat cursuri de scriere creativă la New York University, University of Utah şi la colegiile Sarah Lawrence şi Warren Wilson. În prezent trăieşte în New York.