TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ James Corey
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

James S. A. Corey este pseudonimul folosit de scriitorii  americani Daniel Abraham (n. 1969) și Ty Franck  (n. 1969). 

Daniel Abraham este romancier, scenarist, autor de BD-uri și producător TV. Colaborează frecvent cu GRR Martin, împreună cu care a scris Fuga vânătorului (alături de Gardner Dozois) și ale cărui cărți le-a adaptat pentru formatul BD, inclusiv Urzeala tronurilor.

Ty Franck este în prezent unul dintre asistenții lui GRR Martin. El a creat inițial universul Expanse pe care dorea să-l dezvolte într-un joc pentru computer.

Împreună, Abraham și Franck au scris Trezirea Leviatanului (2011) care a fost imediat nominalizat la premiile Hugo și Locus. Seria a continuat apoi cu câte un roman în fiecare an, iar Poarta lui Abaddon a fost recompensat cu premiul Locus în 2014. Din 2015 seria a fost ecranizată și serialul Expanse a fost produs succesiv de Syfy, respectiv de Amazon Prime Video, ajungând în prezent la sezonul 4.

Tocmai terminasem alte două colaborări care-mi făcuseră plăcere”, a povestit Abraham despre cum a început totul. „Mi-a plăcut lumea creată de Ty pentru jocul lui, am văzut câtă muncă depusese până atunci și-mi plăcea și jocul în sine. De fiecare dată când aveam o nelămurire despre vreun detaliu, Ty îmi răspundea prompt. Bun, mi-am spus, el știe deja răspunsurile la orice și a făcut practic jumătate din documentarea pentru un roman. Ar putea fi scris de acum.