TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Guy Gavriel Kay
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Guy Gavriel Kay (n. 1954) este autor canadian de literatură fantasy. În timpul copilăriei petrecute în Winnipeg, Manitoba, a prins gustul pentru literatură fantastică, citind basme și mitologie greacă. Pe când studia filozofia la University of Manitoba, a fost solicitat de Christopher Tolkien, fiul lui J. R. R. Tolkien, să-i fie asistent pentru editarea operelor neterminate ale tatălui său. În 1974, Kay s-a mutat la Oxford și l-a ajutat pe Tolkien în editarea cărții Silmarillion.

În 1975 a revenit în Canada și a urmat Dreptul la University of Toronto, iar în 1981 a devenit membru al baroului în Ontario, deși n-a practicat niciodată avocatura. Între 1981 și 1989 a fost scenarist și producător pentru postul de radio CBC și tot atunci a început să scrie literatură fantasy. În 1984 a publicat primul său roman, parte dintr-o trilogie scrisă în tradiția lui Tolkien, dar apoi s-a dedicat subgenului fantasy istoric – versiuni alternative fictive ale trecutului.

Pentru romanele sale a fost răsplătit cu mai multe premii printre care World Fantasy, Aurora și Sunburst. În 2014 i s-a decernat Order of Canada, cea mai înaltă distincție civilă a țării sale, „pentru contribuțiile aduse în domeniul ficțiunii speculative și ca autor recunoscut pe plan internațional”.