TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Elizabeth Winthrop
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Elizabeth Winthrop s-a născut în 1948 în Washington D.C. Provine dintr-o familie de scriitori – străbunica ei era poetă, străunchiul ei, președintele american Theodore Roosevelt, a publicat și el peste treizeci și opt de cărți, iar tatăl ei era jurnalist.

A crescut într-o casă veche, înconjurată de copaci și plină de cărți care i-au îmbogățit imaginația. Printre preferatele ei sunt Mary Poppins și Cronicile din Narnia, cărți care i-au influențat propriile scrieri pentru copii. Deși școala catolică unde învățase nu încuraja scrierea creativă, Elizabeth își petrecea timpul liber scriind povești și ținând un jurnal. A mers apoi la o școală cu internat în Connecticut, unde un profesor de scriere creativă a încurajat-o în pasiunea ei de a deveni scriitoare. În 1970 a absolvit Sarah Lawrence College, unde a studiat științe umaniste. Acolo, talentul i-a fost recunoscut de poeta Jane Cooper, care a îndrumat-o să scrie literatură pentru copii.

A lucrat ca reporter pentru The Berkshire Eagle, ca editor la Harper&Row, ca editor adjunct la Harper Junior Books, apoi s-a dedicat cu totul scrisului.

A scris peste șaizeci de cărți pentru publicul de toate vârstele, dintre care cărți ilustrate (The Biggest ParadeThe First Christmas StockingDumpy la Rue), cărți pentru copii (The Red-Hot RattoonsThe Battle for the Castle, continuarea cărții The Castle in the Attic), romane pentru adulți (In My Mother’s HouseIsland Justice), povestiri (Golden Darters, nominalizată la Premiul pentru cea mai bună povestire americană).

Cartea Castelul din pod a fost nominalizată la premiile Children’s Choice, Reader Award, West Virginia Book Award Honor Book și a primit premiile Utah State Book Award Honor Book, Dorothy Canfield Fisher, California Young, Wyoming Young Adult Honor Book.