TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Alexandra Pâzgu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Alexandra Pâzgu, autor, dramaturg și teoretician interesată de concepte și structuri emergente în proiecte colective de arte performative. Focus pe întrebarea: cum putem crea noi narative în lumea/scena contemporană?! Textele au în comun un discurs poetic care propune o alternativă la interpretarea realist-documentară a realității. Scrie în limbile română, germană, engleză și franceză. În ultimii 10 ani participă în proiecte naționale și internaționale în România, Belgia, Olanda, Franța, Austria, Luxembourg și Germania. În 2011 câștigă concursul „Piesa anului“ organizat de Teatrul Național din Timișoara și devine membră în „European Theatre Convention”. Pe lângă producția artistică este interesată de organizarea și crearea unor spații de dialog intercultural, de experimente literare în proiecte de creație colectivă și de susținerea dramaturgiei contemporane.

 

Din noiembrie 2017 face parte din juriul festivlului SCENOfest din Sibiu, un festival organizat în vederea susținerii creației de texte noi de către liceeni. Colaborează cu Academy of Performing Arts in Bratislava în calitate de consilier dramaturgic pentru clasa de Choreography and Performance Art.

 

Premii: 2012-2013 „European Prize for Cultural Management”, Donauschwebische Kulturstiftung; 2011- Premiul „Cel mai bun spectacol colectiv”- „The H(eden)Garden”, Gala Hop, UNITER; și tot 2011- Nominalizare „The Irish Embassy Award”.