TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În căutarea oii fantastice 978-973-46-2219-1
Vezi
galerie

În căutarea oii fantastice

de Haruki Murakami

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #206218

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

În căutarea oii fantastice este romanul care i-a adus lui Murakami faima internațională.

 

Într-o bună zi, un tânăr agent publicitar din Tokyo primește de la un vechi prieten o fotografie a unui peisaj muntos, cu pășuni întinse și turme de oi. Tânărul se hotărăște să insereze fotografia, aparent inofensivă, în paginile unui buletin publicitar. Din acel moment, viața lui, până atunci obișnuită și anostă, se va transforma într-o adevărată aventură: un bărbat misterios își face apariția și îl obligă să pornească în căutarea unei oi înzestrate cu puteri supranaturale.

 

Aventura îl va purta până în munții înzăpeziți din nordul îndepărtat al Japoniei, iar căutarea oii va deveni, în același timp, și căutarea sinelui.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Haruki Murakami

Traducător: Andreea Sion

Data apariției: 2011

Titlu original: Hitsuji wo meguru bōken

ISBN: 978-973-46-2219-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 324

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: natură, absurd, aventură

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,În templul zorilor din Vechiul oraş imperial, unde s-au ascuns Frumoasele adormite, unui Înger decăzut îi este Sete de iubire. Vine tocmai de la Capătul lumii şi în ţara aspră a zăpezilor de La sud d......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Plin de vervă narativă, înzestrat cu un subtil dispozitiv fantastic (...), neducând lipsă de personaje alegre, de o mobilitate extraordinară, dispuse să facă tot ce le stă în putință spre a-și fructifica din plin bucuria de a trăi, dorința de a învinge o seamă de dificultăți inerente condiției umane postmoderne, romanul În căutarea oii fantastice (1982) de Haruki Murakami se distinge printr-o desfășurare intensă, prin fabulația-i interesantă, prin viziunea sa optimistă, robustă, tonifiantă.

(...) Ficțiunea murakamiană e un bun prilej de a face cunoștință cu fantasticul nipon, extrem-oriental, ce, aidoma fantasticului occidental, nu precupețește nici un efort spre a ne scoate din monotona lume obișnuită și spre a ne introduce într-o altă lume crud-frumoasă, menită să ne satisfacă dorul de absolut.

Viorel Nica

Lăsați-vă purtați de scriitură, e lină și vă va duce acolo unde vrea autorul fără să faceți vreun efort; nu încercați să surprindeți simboluri și semnificații pe parcursul lecturii, volumul este un întreg care vi se va descoperi la final; lăsați-vă pătrunși de stilul senin al cărții; admiteți că fantasticul este posibil, măcar așa, de dragul jocului; faceți un exercițiu de imaginație și închipuiți-vă că ați lăsa totul în urmă pentru a pleca în căutarea unui ideal și bucurați-vă de imaginile frumoase din carte.

Andreea Chebac
Haruki Murakami
Haruki Murakami
Autor

Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s-...

vezi autor