TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Radu Bufan

Studii: A absolvit Facultatea de Contabilitate și Finanțe din cadrul Universității din Timișoara în anul 1979 și Facultatea de Drept a Universității București în anul 1987. Din anul 1998 este Doctor în Drept al Facultății de Drept a Universității din București, cu teza Reorganizarea judiciară și procedura falimentului, sub conducerea Prof. dr. h.c. Stanciu D. Carpenaru.

Activitatea profesională: Este profesor universitar și conducător de doctorat la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, în materie de Fiscalitate, Dreptul insolvenței, Drept fiscal european, Drept fiscal și contabil. Este fondator și administrator al Associated Business Advisors din Timișoara, avocat asociat în cadrul firmei de avocatură Motica & Asociații, Timișoara, expert contabil – membru CECCAR, consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților Fiscali, membru al Internațional Fiscal Association, fost Senior Manager al PricewaterhouseCoopers Romania – Regiunea de Vest, Președintele IFA România (International Fiscal Association) (2012-2016) și membru în Colegiul de onoare al Revistei Române de Dreptul Afacerilor.

Publicații: A publicat peste 80 de cărți, studii, articole și comunicări științifice, dintre care amintim: Tratat practic de insolvență, Vol. I, ed. a 2-a, revizuită și adăugită – coautor și coordonator, (coordonatori: prof. univ. dr. Radu Bufan, Avocat dr. Andreea Deli-Diaconescu, Judecător dr. Mihaela Sărăcuț), Editura Hamangiu, 2022; Tratat de drept fiscal. Vol. I. Teoria generală a dreptului fiscal – coordonator și coautor, Ed. Hamangiu, 2016; Tratat de drept fiscal. Vol. II. Drept fiscal al Uniunii Europene – coordonator și coautor, Ed. Hamangiu, 2016; Tratat practic de insolvență – coautor și coordonator științific, Ed. Hamangiu, 2014, a efectuat controlul științific și revizia traducerii lucrării Ghidul Directivelor europene privind TVA (autori Ben Terra, Julie Kajus), alături de Natalia Svidchi și de Florin Dobre.

Actualizat februarie 2022.