TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Prefaţator \ Constantin Bălăceanu-Stolnici

Raftul Cartepedia
Constantin Bălăceanu-Stolnici

Constantin Bălăceanu-Stolnici

Vezi toate cărţile

BIOGRAFIE

Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a nascut in Bucuresti la 6 iulie 1923 si este medic neurolog si geriatru. In prezent conduce onorific Institutul „Fr. Rainer” de Antropologie al Academiei Romane.

A realizat cercetari in domeniul neurofiziolgiei, neuropsihiatrie, geriatriei, fiind unul din fondatorii neuro si  psihociberneticei, precum si in domeniul istoriei medicinei, istoriei Tarilor Romane si antropologiei fizice si culturale. La Universitatea Ecologica preda cursuri de neuropsihologie, genetica comportamentului si de antropologie si conduce Centrul International Anti Drog si pentru Drepturile Omului (CIADO).

A publicat peste 300 de lucrari stiintifice si 28 de carti si monografii, noua dintre ele de antropologie culturala, opt din diferite domenii medicale, opt de cibernetica si trei de istorie.

Constantin Balaceanu-Stolnici este membru de onoare al Academiei Romane, membru titular al Academiei de Stiinte medicale, membru titular al Academiei Oamenilor de stiinta, Presedinte al Societatii Ateneul Roman, Presedinte de onoare al Societatii romane de geriatrie. A fost numit Doctor Honoris cauza al Universitatilor „Gr.T. Popa” din Iasi, „Vasile Goldis” din Arad., „A. Saguna” din Constanta, Ecologica din Bucuresti si al Universitatii din Petrosani. A fost distins cu Steaua Romaniei, Crucea Patriarhala, Crucea Moldava si Meritul Maltez si este laureat al Marelui Premiu al Societatii Franceze de Inalte Sinteze din 1972.