TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Antonia Susan Byatt

Antonia Susan Byatt este o cunoscută și apreciată prozatoare din Marea Britanie. A predat la London University și la Central School of Art and Design, iar din 1972 a devenit lector universitar al catedrei de literatură engleză și americană de la University College, Londra. În 1983 a renunţat la cariera universitară pentru a se dedica în întregime scrisului. A fost preşedinte al Society of Authors între 1986 și 1988, membru al Literature Advisory Panel al British Council între 1990 și 1998, și membru al juriului pentru numeroase premii literare, inclusiv pentru Booker Prize.

Este unul dintre criticii literari de marcă ai momentului şi publică articole permanent în numeroase cotidiene şi reviste de specialitate, între care Times Literary Supplement, The Independent și Sunday Times.

A debutat în 1964, cu romanul Shadow of the Sun, urmat în 1967 de The Game. Romanul care i-a adus recunoaştere internaţională este Natură moartă (Nemira, 2008), pentru care a câştigat PEN/Macmillan Silver Pen Award. Cel mai cunoscut roman al său este Possession: A Romance ( Nemira, 2009), care a şi câştigat Booker Prize și Premiul International pentru Ficţiune acordat de Irish Times.

De asemenea, a scris mai multe volume de critică literară, printre care Degrees of Freedom: The Early Novels of Iris Murdoch (1965), Iris Murdoch: A Critical Study (1976) şi Wordsworth and Coleridge in Their Time (1970). A primit numeroase distincții și decorații, iar în 2002 Fundația Alfred Toepfer i-a acordat premiul Shakespeare pentru întreaga sa activitate în slujba culturii britanice.