TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ William Steig
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

William Steig (1907-2003) este un prolific ilustrator american şi un celebru autor de cărţi pentru copii. Şi-a început cariera în 1930, ca desenator al faimoasei reviste The New Yorker, unde a realizat peste 2 600 de ilustraţii şi 117 coperte. 

A început să scrie cărţi pentru copii târziu, după vârsta de 60 de ani, devenind un clasic iubit de copiii din întreaga lume. A treia sa carte, Sylvester şi pietricica fermecată, a fost încununată cu Medalia Caldecott, o prestigioasă recompensă în acest domeniu. William Steig este autorul şi ilustratorul a peste 30 de cărţi pentru copii, inclusiv îndrăgita serie Doctor De Soto sau încântătoare carte Insula lui Abel (câştigătoarea unei alte Medalii Caldecott). A continuat să scrie şi să deseneze pentru cei mici şi la venerabila vârstă de 90 de ani.

William Steig este, de altfel, şi autorul lui Shrek!, o carte ilustrată care povesteşte aventurile unui monstruleţ verde, volum care a stat la baza seriei de animaţie cu acelaşi nume. Ca semn de omagiu, Shrek 2 şi Shrek 3 poartă pe generic dedicaţia „În memoria lui William Steig“.

A fost de două ori nominalizatul Statelor Unite ale Americii pentru Premiul Hans Christian Andersen, distincţie internaţională considerată adesea „Premiul Nobel al literaturii pentru copii“.