TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Ilustrator \ Felix Aftene

Raftul Cartepedia

Felix Aftene

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Amo(u)r Amo(u)r Maxim Crocer
În stoc
8,19 lei
-15%
9,63 lei

BIOGRAFIE

Născut în Vaslui în 1972, pictorul Felix Aftene trăieşte şi lucrează în Iaşi, dar cu o activitate artistică susținută pe scena națională și internațională a picturii contemporane. Practica sa artistică extinsă pe varii medii (pictură, pictură murală, sculptură, noile medii) relevă pregătirea acestuia.

În 1996 a absolvit ca şef de promoţie la Academia de Arte Vizuale „George Enescu” din Iaşi, secţia pictură murală, la clasa profesorului Dimitrie Gavrilean. Din 2013 este doctorand în cadrul Facultăţii de Arte Vizuale şi Design, Iaşi, coordonator prof. univ. dr. Jenő Bartos.

Profesează ca scenograf la studioul TVR Iași din 1998.

În 2008, a revenit în spaţiul public cu o lucrare inedită, Capsula timpului, un monument realizat din bronz, amplasat în faţa Primăriei Municipiului Iași, la aniversarea a 600 de ani de atestare documentară a oraşului.

Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1997, din 2005 face parte din Biroul de Conducere, iar din 2013 este preşedinte al UAPR, filiala Iași. De asemenea, este curator și coordonator a numeroase proiecte artistice în ţară şi străinătate ale artiştilor vizuali din Iaşi.

A fost premiat şi a primit peste 25 de distincţii pentru activitatea artistică pe plan naţional şi internaţional. Este unul dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani din România. Lucrările sale se găsesc în muzee și colecţii private din țară și din străinătate (SUA, Marea Britanie, Germania, Elveția, Franța, Italia, Spania, Danemarca, Ungaria, Canada, Israel, Moldova, România etc.).