TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Ilustrator \ Dan Perjovschi

Raftul Cartepedia
Dan Perjovschi

Dan Perjovschi

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Fluturele gladiator Fluturele gladiator Cristina Modreanu
În stoc
22,5 lei
-10%
25 lei
Preview Cerul văzut prin lentilă Cerul văzut prin lentilă Horia-Roman Patapievici
Indisponibil
Preview 20/22. Douăzeci de ani de texte 20/22. Douăzeci de ani de texte Dan Perjovschi
Indisponibil
Preview Cerul văzut prin lentilă (Ediţia 2005) Cerul văzut prin lentilă (Ediţia 2005) Horia-Roman Patapievici
Indisponibil
Preview Cerul văzut prin lentilă. (Ediţia 2002) Cerul văzut prin lentilă. (Ediţia 2002) Horia-Roman Patapievici
Indisponibil

BIOGRAFIE

Născut în Sibiu în 1961, Dan Perjovschi este unul dintre cei mai originali artiști români integrați în lumea artistica europeană fără complexe . Fie că e vorba de instalații, de happening-uri sau performance-uri toate manifestările sale sunt marcate de o conștiință politică și un umor devastator care transcend granița lingvistică și atenuează “ciocnirea civilizațiilor” sau diferențele culturale majore.
Biografia sa este marcată de anul 1989 cînd începe să se afirme prin desenele sale atît de speciale care își fac intruziunea în presa de opoziție, sarcasmul său conținînd o satiră originală, nemaiîntîlnită pînă atunci. Comentariile vizuale sunt complementare articolelor din revista 22 unde a fost invitat să țină și o rubrică săptămînală.

Dan Perjovschi folosește în arta lui desenul, caricatura și graffiti-ul, jucînd un rol activ în dezvoltarea societății civile din România prin munca sa redacțională la Revista 22. Desenele sale sînt adesea comentarii politice asupra problemelor contemporane și a evenimentelor culturale.

A reprezentat România la Bienala de la Veneția în 1999 și a expus în bienale și muzee din întreaga lume, cum ar fi Bienala de la Istanbul (2005), Tate Modern (2006), MoMA, New York (2007) sau Trienala de la Paris (2012). Și-a publicat desenele sub forma unor ziare gratuite sau mici cărți, între care se numără Mad Cow, Bird Flu, Global Village (2007), Postmodern Ex-Communist (2007) și București, Brussel, Chișinău (2008). Trăiește și lucrează la București și Sibiu.