TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Edituri \Gramar
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Fondata acum mai bine de 16 ani, in anul 1994, Editura GRAMAR a reusit sa supravietuiasca si in aceste zile grele pentru cultura romaneasca. Pornita la drum cu dorinta de a onora traditia istoriei slovelor care cuprinde nenumarate momente de stralucire, Editura Gramar continua seria reproducerilor de succes a operelor literaturii romanesti si mondiale deopotriva.

 

Profilul Editurii Gramar devine astfel un program deschis valorilor literaturii nationale si universale, cartilor pentru copii, sintezelor si instrumentelor muncii intelectuale, literaturii de informare si enciclopedice, albumelor de arta etc.

 
Celebra colectie "100+1 capodopere ale romanului romanesc" lansata in 1993 si incheiata in 2001 cuArca lui Noe. Eseu despre romanul romanesc de N. Manolescu si Romanul romanului romanesc de Mircea Tomus, devenita emblematica, isi propunea, ca si Library of America lansata de Jason Epstein in 1986 la New Jersey, selectia de valori pentru a anihila complexul de inferioritate fata de marile literaturi europene. Cu deosebirea ca el era sustinut de Fundatia Ford iar colectia romaneasca nu avea decat sprijinul cititorilor si bibliotecilor.
 

Pentru prezentarea valorilor literaturii universale de la origini si pana astazi a fost creata colectiaBiblioteca Ideala - Mondero devenita Biblioteca Ideala - Gramar pe baza unui program cuprinzand diverse opere, atent elaborate sub supravegherea academicianului, profesorului, criticului, editorului Dan Grigorescu si continua cu diverse opere de larga circulatie mondiala, lucrari deosebite pentru o lectura placuta si utila.

 

O sustinere atenta beneficiaza colectiile destinate cu precadere elevilor, pe baza curriculei scolare -Pagini alese - Literatura romana si Capodopere literatura universala - care prezinta texte fundamentale insotite de aparat stiintific (postfata, tabel cronologic, referinte critice, bibliografie, glosar) semnat de istorici si critici literari.
 

Apreciate de toti bibliofilii, si nu numai, sunt dictionarele si gramaticile pentru principalele limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, italiana) si cunosc editii succesive si revazute pentru a fi permanent la inaltimea exigentelor cititorilor.