TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Igor Ursenco
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Igor Ursenco (n. 9 februarie 1971), scriitor, scenarist, filosof și teoretician al culturii, critic de întâmpinare, freelancer. Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Jack-of-all-trades în sensul renascentist al cuvântului, Igor Ursenco e prins alături de familia sa, în nord-vestul României, la frontiera cu Ungaria și Ucraina, în activitățile excitante de trader instrumente mobiliare și traducător poliglot. Este realizatorul primului site românesc de popularizarea tradingului valutar (www.proteu.ro). A tradus pastile editoriale semnate de Umberto Eco și proze scurte din Juan Manuel de Prada. A obţinut un rol sporadic în pelicula artistică „One of the Hollywood Ten” (2000) în regia lui Karl Francis. Finalist al Primei ediţii a Festivalului de muzică folk „Galbenă Gutuie” (Chişinău, 1990).

În timpul liber, autorul își redactează manuscrisele rămase nesupravegheate în perioada cât a fost stabilit în Spania și Irlanda, contribuind sporadic cu materiale pentru platformele electronice de literatură și cultură „EgoPhobia”, „Europe’s Times and Unknown Waters” și revista științifcă „Metaliteratura” (Academia de Științe a Republicii Moldova și Facultatea de Filologie a Universității „Ion Creangă”, Chișinău).

Prezent în „Antologia poeziei maramureșene de la origini pînă în 2009” și „Antologia prozei scurte transilvane actuale”. A obținut „Premiul II” la Concursul național de poezie „Carmen Patriae” (Brașov), ediția a VIII-a, 2010. Laureat „Premiul special al juriului”, Concursul național de proză scurtă ”Pavel Dan” (Turda), ediția 2010.