TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Coordonator \ Dragoş Călin

BIOGRAFIE

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1998 si Institutul National al Magistraturii in anul 2003.

In prezent este judecator la Curtea de Apel Bucuresti si formator la Institutul National al Magistraturii. Este director al revistei Forumul Judecatorilor, cercetator asociat la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane – Centrul de Studii de Drept European si membru in colegiul stiintific al revistei online JurisClasor CEDO, precum si in colegiul de redactie al Revistei Curtii de Apel Bucuresti. Este vicepresedinte al GEMME Europe - Groupement Européen des Magistrats pour la Médiation.

Printre ultimele lucrari publicate: Jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene. Hotarari de principiu, vol. I si II, in colaborare cu Georgiana Tudor, Ed. CH Beck, 2006; Hotararile CEDO impotriva Romaniei. Analiza, autoritati potential responsabile, consecinte 1994-2011, vol. I-VII, coordonator, Ed. Universitara, 2010-2012; Pensii si alte drepturi de asigurari sociale. Jurisprudenta relevanta a Curtii de apel Bucuresti pe anul 2010. Semestrul I, in colaborare cu Magdalena Petre, Ed. Hamangiu, 2010, Quelle justice pour la France? 31 personnalités répondent aux préoccupations des Français, Éditions L'Harmattan, Paris, 2012, Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene si experiente ale sistemului roman de drept, in colaborare cu Mihai Sandru si Mihai Banu, Editura CH Beck, 2012.