TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bucureștii de lângă București | The Bucharest Near Bucharest 978-606-8050-10-2
Bucureștii de lângă București | The Bucharest Near Bucharest
Vezi
galerie

Bucureștii de lângă București | The Bucharest Near Bucharest

de Marian Ştefan

Id: #236990

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bucureștii de lângă București reprezintă o cronică în imagini a unor locuri prea puțin cunoscute publicului larg. O biserică veche, un zid în ruină, o casă batrână, o troiță, un colț de pădure, o baltă, un apus de soare sau o livadă în floare: din toate acestea se încheagă imaginea unui spațiu special, ignorat adesea de bucureșteni, deși se află atât de aproape de București.


Drumețiile propuse în această carte, unică pe piața editorială românească, se vor desfășura într-un cerc imaginar, având în centrul său Bucureștiul. Uneori, curiozitatea ne va mâna pașii ceva mai departe, spre Târgoviște, alteori ne vom lăsa atrași de frumusețea locurilor și așezărilor ce coboară până-n „buza Dunării”.


Sintagma „Bucureștii de lângă București” definește un spațiu geografic și cultural-istoric distinct, a cărui personalitate este stabilită de factori ce țin de specificul evoluției sale. Un spațiu în centrul căruia se află cea mai importantă așezare umană de pe cuprinsul României, unul dintre marile orașe europene, a cărui istorie este un fel de sinteză a istoriei românești. Acestă percepție ni s-a impus și nouă, aș putea spune de la sine.


extinde
 

Detalii produs

Autor: Marian Ştefan

Fotograf: Viorel Simionescu

Traducător: Alistair Ian Blyth

Data apariției: 2009

ISBN: 978-606-8050-10-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 112

Limbă: Engleză, Română

Dimensiuni: 24x26 cm

Hârtie: Lux

Editura: Ad Libri

Teme: București

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună dreptate. Aglomerația rutieră îl transformă în anumite momente ale zilei într-un areal realmente nelocuibil, într-un generator de s......“

citește mai mult