TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Transilvania de Sud - Țara Bisericilor Fortificate SF-000-TDSABF-21-N-001
Transilvania de Sud - Țara Bisericilor Fortificate
Vezi
galerie

Transilvania de Sud - Țara Bisericilor Fortificate

Id: #366836

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Despre sași și bogăția lor culturală

Au fost aduși aici de pază la granițele unui imperiu; au rămas și au clădit sate și orașe în care au înflorit meșteșugurile și comerțul; o adevărată societate bazată pe legi și datini aparte. Apoi au plecat... dar au rămas bisericile fortificate, cetățile țărănești, turnurile cu ceas, casele ferecate în porți mari. Toate acestea vorbesc despre sași și ne descriu caracterul unui popor muncitor și serios care și-a lăsat amprenta asupra acestor locuri.

Panorama SudTransilvania

Pentru cei care nu au scrutat zarea din turnuri-clopotniță (ex: Viscri); pentru cei care nu au cutreierat prin culoare și curți interioare, reînviind pagini de istorie (ex: Prejmer); pentru cei care nu au văzut meșteșugită încuietoare de la Biertan (premiată la Paris în 1910); pentru cei care nu știu de închisoarea soților sau de turnul slăninii...

Pentru toți aceștia, dar și pentru cei care au mai fost, au mai văzut și s-au îmbogățit sufletește, din țară sau din afara ei, harta panoramică a Transilvaniei de Sud lansează o invitație "avizată", deschizând o perspectivă largă către istoria, cultura și relieful acestor locuri.

Punctul de plecare în explorarea tărâmului bisericilor fortificate este aici, în descrierile oferite de Prof. Dr. Paul Niedermaier și Dr. Maria Crîngaci-Tiplic (germană și engleză); panorama creată de artistul Heinz Vielkind dă viața descrierilor, arătă localizarea bisericilor și te îmbie la explorări prin ținuturi verzi.

...Va rămâne doar să descoperiți detaliile pline de farmec ce dau savoare excursiei.

Ce era închisoarea soților? Nu va rămâne decât să întrebați...la Biertan.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 5948490930047

Copertă: Paperback

Număr pagini: 1

Dimensiuni: 10x23 cm

Limbă: Engleză, Germană

Hârtie: 120g/m

Editura: Schubert & Franzke