TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea lui Ioan Botezătorul 9789731119021
Cartea lui Ioan Botezătorul
Vezi
galerie

Cartea lui Ioan Botezătorul

Titlu apărut în colecția Manuscris la Herald

Id: #225867

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Viața și învățăturile gnostice
 

Descriere produs

Cine a fost cu adevărat Ioan Botezătorul? A fost cel mai mare dintre sfinți, pescarul de suflete și cel care l-a botezat pe însuși Iisus, fiul lui Dumnezeu – dar dacă am putea afla ceva mai mult decât atât despre această figură centrală din creștinism și islam? O parte dintre izvoarele care îl menționează ne poartă către o grupare spirituală care îl revendică pe Ioan Botezătorul drept Mesager ceresc: mandeenii.

 

Aceștia, al căror nume înseamnă literal „gnostici” (manda = gnōsis), sunt singura comunitate supraviețuitoare cunoscută a gnozei vechi, o cunoaștere care deschide o perspectivă a revelației, a inițierii în misterele spiritului divin. Doctrinele mandeene sunt cuprinse în câteva colecții de texte care conțin principalele idei ale acestora: Genza (Comoara) sau Sidra Rabba (Cartea cea mare); Sidra d’Yahya (Cartea lui Ioan) sau Drashē d’Malkē (Cuvântări ale regilor); Qolasta (Culegere), căreia i se dă, de asemenea, numele de Sidra d’Nismata (Cartea sufletului).

 

Cartea lui Ioan Botezătorul este una dintre cele mai importante scrieri mandeene, completând imaginea lui Ioan și a climatului spiritual existent în acele vremuri. Astfel avem oportunitatea să aflăm în ce relație se află religia mandeeana cu alte religii cum ar fi: mazdeismul, iudaismul, creștinismul, maniheismul și islamul. Aflăm deci care sunt punctele comune și cele care fac diferența între ele, și mai ales cum completează acestea cunoștințele despre personalitatea excepțională a lui Ioan și a practicii botezului. Dincolo de prezentarea vieții și a învățăturilor lui Ioan, această carte își propune să aducă mai multă lumină, dar și să ne deschidă către o aprofundare a acestor subiecte.

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Monica Medeleanu

Data apariției: septembrie 2021

Titlu original: The Book of John the Baptist

ISBN: 9789731119021

Copertă: Paperback

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: adevăr, creștinism, Dumnezeu, secret