TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vaduva din Ierihon

Smaranda Cosmin
Colecții/Serii: Scrieri iniţiatice
Un volum de proza scurta cu tematica spirituala. Cele trei diviziuni narative abordeaza, in trei maniere stilistice diferite, mituri si motive de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-107-0
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Vaduva din Ierihon

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un volum de proza scurta cu tematica spirituala. Cele trei diviziuni narative abordeaza, in trei maniere stilistice diferite, mituri si motive de factura existentiala.

 Vaduva din Ierihon preia mitul dualitatii fraterne in cheie veterotestamentara (Abel si Cain), dar si in lectura crestina (exigenta cristica a iertarii). Conceputa ca o parabola a mamei scindate intre iubire si ura, a fraternitatii bipolare si a iubirii in lectura epistolarului paulin,Vaduva... este o marturie a cutremuratoarei conditii materne.

 Proba Ierihonului reuneste proze in care intalnirea cu Christos - conceput ca suprema aspiratie si arhetip spiritual - este dominanta tematica. Arhetipul cristic este definit, poliedric, prin "vocile" care isi relateaza propriul itinerar spiritual (apostolii Pavel, Petru,. Ioan, Iuda, Maria din Magdala etc.)

 Liturghia tibetana constituie o serie de "viziuni" traite in procesul de initiere in discipline spirituale, in care tema reincarnarii, a viziunii nirvanice si a re-trairii in registru karmic sunt sustinute prin naratiunea traditionala sau "secvente" ale unui imaginar "activat" energetic. 

Data apariției: 2009
Editura: Herald
Pagini: 160
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
ezoterism, spiritualitate, viziuni, proză scurtă, literatură spirituală
  • Smaranda Cosmin - Autor
    Nascuta in 1956. Absolventa a Facultatii de litere din Bucuresti, sectia romana-franceza(1979). Cursuri de specializarein relatii internationale la IIAP din Paris siantropologie teologica laRoma. Diplomatie culturala (1993-2000). Participari la congrese internationale pe teme de spiritualitate si literatura universala.Scrierioriginale: Aventura (versuri), Cartea Romaneasca, 1983; Sarbatoarea lui Alexandru (versuri), Cartea Romaneasca(1985);Astept provincia (proza...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor